Gönderen Konu: ‘Spermleri cüzdanından mı çaldım?’! 05.04  (Okunma sayısı 379 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
‘Spermleri cüzdanından mı çaldım?’! 05.04

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Teslime TOSUN/ ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'da, kız bebeğini dünya getirdikten sonra nafaka istediği işadamı sevgilisi 45 yaşındaki Dr. Nurettin Coşkun tarafından ‘sperm hırsızlığı yapmak’la suçlanan öğretmen 31 yaşındaki R.A, “Spermleri cüzdanından mı çaldım?” dedi. R.A., aralarındaki düzeyli ilişkiyi bu hale getirdiği ve kendisine karşı nezaket sınırlarını zorladığı için, eski sevgilisini hiç affetmeyeceğini söyledi.

Antalya'da bir tıp merkezi ile bazı restoran ve eğlence merkezlerin sahibi olan Dr. Nurettin Coşkun, kendisinden çocuk doğurup nafaka isteyen sevgilisinin, kendi rızası dışında hamile kalarak ‘sperm hırsızlığı’ yaptığını öne sürmüştü. Bu haber gazetelerde yayınlandıktan sonra eski sevgilisine tepki gösteren R.A., DHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Nurettin Coşkun ile 2006 yılının son aylarında tanıştığını söyleyen R.A., şunları anlattı: “Son derece düzeyli bir ilişki yaşadık. Onu sevdim. Ailemle tanıştı ve yaklaşık 4 yıla yakın birlikteliğimiz oldu. Ne zaman hamile kaldığımı fark ettim, adam bir anda değişti. 10 haftayı geçmiş bir hamilelikti ve alınması imkansızdı. Bebeğin, bebeğimizin katili olamazdım. Bunu asla yapamazdım, yapmayı da hiç istemedim. Bebeğimin arkasındayım. Dünyalar güzeli bebeğimin yanında babası olmasa da hep onun arkasında olacağım. Spermleri cüzdanından mı çaldım? Beni böyle garip bir suçlamayla yüzyüze bırakması karşısında, ancak ‘Tiyatroculuğunu konuşturuyor’ diyebilirim.” Şu an öğretmenlik yapmadığını, Antalya'dan ayrılıp Isparta'daki annesi Ayşe A. ile birlikte yaşamaya başladığını belirten R.A., üniversite mezunu olduğunu ve para kazanmak gibi bir sorunu olmadığını söyledi. Genç kadın, “Ailem çok köklü bir ailedir. Bunları kaldırmakta zorluk çekiyoruz. Ben yanlış bir şey yapmadım. Dava süreci devam ediyor. Bu yüzden fazla bir şey de konuşmak istemiyorum. Haberin gazetelerde yayınlanmasından sonra bazı televizyonlardan teklif geliyor. Ama hiçbir kadın programına çıkmak istemiyorum. Sadece bebeğim ile bu günleri atlatmaya çalışıyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sevgilisinden hamile kalan R.A., Antalya 2'nci Aile Mahkemesi'ne 14 Nisan 2009'da doğan bebeğini kabul etmeyen Dr. Nurettin Coşkun hakkında babalık ve tazminat davası açmıştı. Coşkun'dan, doğum öncesi ve doğum sonrası giderleri olarak 30 bin TL ve aylık 10 bin TL de nafaka isteyen genç kadın, DNA testi de talep etmişti. R.A., Coşkun'un kendisiyle evlenme vaadiyle birlikte olduğunu ileri sürmüştü. Nurettin Coşkun’un avukatı ise mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, şu iddialarda bulunmuştu: “Biyolojik babanın açıkça tuzağa düşürülmesi, iğfal edilmesi, spermlerinin maddi kazanç hesapları peşindeki kadın tarafından irade dışı kullanılması çok tartışılan ‘sperm hırsızlığını’ ortaya çıkartıyor. Sperm hırsızlığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türkiye Anayasası’nın belirli hükümlerine aykırı olarak şu anki hukuk düzenimizde korunuyor. ‘Sperm hırsızlığı’ faillerine bir yaptırım öngörülmediği gibi konunun mağdurları ömürleri boyu devam eden sosyal ve hukuki bir yük taşımak zorunda kalıyorlar. Bunun dışında spermlerin doğrudan cinsel ilişkide değil de erkekten gizlice elde edilip, bilgisi dışında hamilelik için kullanılması faraziyesinde dahi medeni yasamız sperm hırsızlığını ödüllendirir, mağduru cezalandırır mahiyette hükümler içeriyor. Erkeğin iradesi dışında doğacak çocuğu süreç içerisinde evliliğe araç, maddi kazanç vasıtası ve bir nevi kendisini garantiye alma yöntemi olarak gören pek çok kadın, sperm hırsızlığı yapabilmektedir. Bir erkeğin, tecavüz edip hamile bıraktığı kadını doğuma zorlanması ile sperm hırsızlığı yapan bir kadının erkeği iradesi dışında babalığa zorlaması arasında etik olarak hiçbir fark yoktur.” Rabia Alagöz'ün avukatı İbrahim Yıldız ise bu savunmaya, dilekçe ile itiraz etmiş, fahiş nafaka istenmediğini, müvekkilinin doğum kontrol hapı kullanmasına rağmen hamile kaldığını ileri sürmüştü.

Mahkeme heyeti, yapılan 3 duruşmaya da katılmayan Dr. Coşkun'un 14 Nisan'da DNA testi için hazır bulundurulmasını kararlaştırmıştı.