Gönderen Konu: AB heyeti Cizre'de inceleme yaptı  (Okunma sayısı 467 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
AB heyeti Cizre'de inceleme yaptı
« : 12 Eylül 2007, 10:12:48 »
ŞIRNAK (İHA) - Avrupa Birliği'nden (AB) 5 kişilik heyet, Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kültürel Mirası Geliştirme Programı kapsamında restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapılarda incelemelerde bulundu.

Cizre Kaymakamlığı'nın Kültürel Mirası Geliştirme Programı kapsamında başlattığı ve Avrupa Birliği'nin 573 bin 804 euro destek verdiği restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. AB Türkiye Temsilcisi ve Kültürel Mirası Geliştirme Program sorumlusu Melek Erman, AB proje izleyicisi mimar Burak Boysan, AB proje izleyicisi Uğur Dağ'ın da aralarında bulunduğu 5 kişilik heyet, proje koordinatörü ve İl Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı ile birlikte Abdaliye Medresesi ile Kırmızı Medrese'de incelemelerde bulundu. AB proje izleyicisi Burak Boysan, restorasyon çalışmalarının Eylül ayı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
 
Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirten Boysan, Kırmızı Medrese'nin etrafının niteliksiz binalarla dolu olduğunu hatırlatarak, "Tarihi yapı görünmüyordu. İl Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı'nın katkılarıyla tarihi yapının etrafındaki binalardan 5 tanesi kamulaştırılıp çevresi boşaltıldı ve yapı görünür hale geldi. Ancak projenin tamamlanması için proje ortağı olan Cizre Belediyesi'nce ilk önce yolun kotunun indirilmesi ve kendi payına düşen kamulaştırma çalışmalarını bir an önce tamamlaması gerekiyor. Bu işler tamamlanmadan proje tamamlanmış olmayacak. Belediyeden ricamız katkı payını yatırması, yolun kotunun düzeltilmesi ve kalan iki binanın istimlakını yapmasıdır. Proje tamamlandığında sadece Cizre için değil bütün bölge için çok önemli bir yere sahip olacaktır" dedi.

İncelemelerin ardından Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan'ı makamında ziyaret eden heyet, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive