Gönderen Konu: Abİdİn Cevher Özden'İn Cenazesİ TopraĞa Verİldİ 04.06  (Okunma sayısı 266 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Kadıköy'de önceki gün intihar eden iş adamı Abidin Cevher Özden'in cenazesi toprağa verildi.
Özden için ilk tören Teşvikiye Camisi'nde düzenlendi.

Törene, tekerlekli sandalye ile getirilen eşi Mukadder Özden, cami avlusunda oğulları ile birlikte taziyeleri kabul etti.

Özden'in oğullarından Ahmet Deha Özden, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Benim babam güçlü bir insandı. Öyle ailevi sebepten de borçtan da intihar edecek biri değildi. Muhakkak bir sebebi vardı ama ben bilmiyorum'' dedi.


Ahmet Nedim Özden de babasının kendilerini çok sevdiğini ifade ederek, basında yer alan oğulları ile kavgalı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ağabeyi Cemil Bahadır'ın ilanındaki, ''Servet avcısı evli erkeklerden menfaat sağlamayı kendine iş edinmiş kişiler yüzünden kendine kıydın'' ifadelerinin hatırlatılması üzerine Nedim Özden, ''Cevher beyin hayatında daha önce de bunlar olmuştu. Kendisi 'böyle bir şey yok' dedi. Ben de oğul olarak babama inandım'' diye konuştu.

Gazete ilanı veren üvey oğlu Cemil Bahadır ise soruları yanıtsız bıraktı.

Törene katılan ve Abidin Cevher Özden'in kendisine veda mektubu bıraktığı iddia edilen iş adamı Erdoğan Demirören de Özden ile en son 2-3 ay önce görüştüğünü dile getirerek, ''Özden'in bana bıraktığı ifade edilen evrak savcılıkta. Elime geldiği zaman açıklama yapacağım'' diye konuştu.

Özden'in cenazesi, öğleyin kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda 1982 yılında ölen üvey oğlu Hakan Bahadır'ın da mezarının bulunduğu ''Özden Bahadır Aileleri'' özel kabristanına defnedildi.