Gönderen Konu: Agos'a E -posta: Yenİ Hedef Oran 07.06  (Okunma sayısı 287 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Agos'a E -posta: Yenİ Hedef Oran 07.06
« : 07 Haziran 2008, 10:39:21 »
Agos'a E -posta: Yenİ Hedef Oran 07.06
Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra çok sayıda tehdit alan Agos Gazetesi’ne, Türk İntikam Tugayı (TİT) imzasıyla gönderilen elektronik postada, gazetenin yazarı Prof. Dr. Baskın Oran ölümle tehdit edildi.
Ermeni cemaatine ve gazeteye yönelik ağır hakaretlerin yer aldığı e-postada, "Hrant’dan sonra yeni hedef Baskın Oran olacaktır" ifadesi yer aldı. Baskın Oran’ın avukatı Oya Aydın, tehditle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


Koruması var

Suç duyurusunda, e-postayı gönderen şahıs ya da şahısların yakalanarak haklarında ’Terör örgütü oluşturma, terör amacıyla adam öldürmeye teşebbüs ve yaşam hakkına yönelik tehdit’ suçlarından dava açılması talep edildi. Ayrıca, halen polis koruması altında olan Oran’ın, adı, cinayet, bombalama ve tehditlerle anılan ’Türk İntikam Tugayı’ imzalı e-postayla yaşamına yönelik ciddi bir tehdit aldığı ifade edildi.

İşte o e-posta

AGOS Gazetesi’nin elektronik posta adresine, "sanane banane" rumuzuyla "zerkama@hotmail.com" adresinden 30 Mayıs’ta gönderilen, e-mailde şu ifadeler kullanıldı: "O.. çocukları size bir haber vereceğim bilginiz olsun dedim. Hrant’dan sonra yeni hedef Baskın Oran olacaktır. O pislik de ortadan kaldırılacaktır. Ermeni p..leri biz olduğumuz sürece rahat uyuyamayacaklar. Siz merak etmişsinizdir biz kimiz diye. Biz Türk İntikam Tugayı. Zaman yaklaşıyor. Ölüme az kaldı. Bekleyin geliyoruz..."