Gönderen Konu: Ak Partİ'de Rota Anayasa DeĞİŞİklİĞİne Çevrİlebİlİr 07.06  (Okunma sayısı 386 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Ak Partİ'de Rota Anayasa DeĞİŞİklİĞİne Çevrİlebİlİr 07.06
AK Parti'nin anayasa değişiklikleri için parlamentoda geniş zeminli mutabakat arama kararı aldığı iddia edildi.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtüsü serbestliği öngören anayasa değişikliğini iptal kararını masaya yatırdı. Alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığı ve parlamentonun yasama yetkisine müdahalede bulunulduğu görüşünü benimseyen kurul, anayasa değişiklikleri için parlamentoda geniş zeminli mutabakat arama kararı aldı. AK Parti, bu süreçte kuvvetler ayrılığı ilkesini güvence altına alan ve güçlendiren bir anayasa değişikliği için muhalefetin nabzını yoklayacak. İddiaya göre, bu konuda ilk çağrıyı TBMM Başkanı Köksal Toptan yapacak. Toptan, basın toplantısında Meclis'te temsil edilen tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak, kapsamlı bir anayasa değişikliği için düğmeye basacak.


AK Parti'nin genişletilmiş Merkez Yürütme Kurulu toplantısında üyelerin büyük bölümünün Anayasa Mahkemesi'nin kararının partinin kapatılmayacağının göstergesi olduğu yorumlarını yaptığı; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in ise hiçbir somut adım atmadan savunmayı verip sonucu görmeyi teklif ettiği ifade edildi. Toplantıda kaleme alınan MYK bildirisinin, Başbakan Erdoğan'ın konuşma metninde detaylandırılacağı bildirildi.

Anayasa Mahkemesi kararının ardından tartışılan 'erken seçim' ve 'sine-i millet' seçeneklerinin siyasi sonuç getirmeyeceği gerekçesiyle kurulda kabul görmediği; kurulda AK Parti'nin savunma vermeme seçeneğini de gündemine aldığı iddia edildi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın da salı günü yapacağı grup konuşmasında Anayasa Mahkemesi kararına karşın parlamentoyu göreve çağıracağı öğrenildi.