Gönderen Konu: AKP sözlu savunmada 6 yılı anlatacak  (Okunma sayısı 430 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
AKP sözlu savunmada 6 yılı anlatacak
« : 23 Haziran 2008, 13:21:32 »
AKP, Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu “Esas Savunmasının” ardından şimdi 3 Temmuz’da yapacağı “Sözlü Savunma” için hazırlanıyor.

Sözlü savunmanın genel çerçevesi belli oldu. Ön ve esas savunmada olduğu gibi sözlü savunmayı da hukukçu milletvekilleri ve dışarıdan destek veren akademisyenlerle hazırlıyor. Sözlü savunmayı Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın yapması bekleniyor. AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de Anayasa Mahkemesi’ne Çiçek ve Bozdağ ile birlikte gidecek.

Mahkeme, 1 Temmuz'da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözlü açıklamalarını, 3 Temmuz'da da AKP yetkililerinin sözlü savunmasını dinleyecek.

AKP’ye açılan kapatma davasında sona yaklaşılıyor. AKP’nin, hukukçu kurmayları 3 Temmuz’da Anayasa Mahkemesi’ne yapacakları “Sözlü savunma” için hazırlıklarını hızlandırdı. Sözlü savunmanın çerçevesini de çizen AKP, partiye kapatma davası açan Abdurrahman Yalçınkaya’ya “hukuk” dersi vermeye hazırlanıyor.

ÖN VE ESAS SAVUNMANIN ÖZETİ

AKP’li kurmaylar 3 Temmuz’da Anayasa Mahkemesi’ne sunacakları sözlü savunmasının da çerçevesini çizdi. Sözlü savunma, aynı zamanda ön ve esas savunmanın bir özeti olacak. AKP’ye kapatma davası açan Abdurrahman Yalçınkaya siyasi ve hukuki bir dille eleştirilirken, aynı zamanda savunmada “hukuk dersi” verilmesi planlanıyor.

AKP’liler, hazırladığı sözlü savunmayla, “3 Temmuz 2008” in tarihte ayrı bir yeri olacağı görüşünü savunuyor. Sözlü savunmada, AKP’ye açılan kapatma davası, “Türkiye’nin geleceğine vurulan bir darbe olarak ” tanımlanacak. Sözlü savunmada, AKP’nin 6 yıllık iktidarı boyunca yapılanlar ve yapılmayanlar anlatılacak. "AKP yaptıkları ile Dünyada, Türkiye’nin itibarının artmasına neden oldu” denilecek.

6 YILLIK İCRAAT

AKP, sözlü savunmasını ön ve esas savunmada olduğu gibi iddiaları çürütmeye yönelik hazırlıkların yanı sıra ilginç bir taktikle destekleyecek. AKP, 6 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’nin Dünyada itibarının nasıl arttığını diplomasi açılımlar ve icraatlarıyla anlatacak.

Sözlü savunma, ön ve esas savunmanın bir özeti olacak. AKP iktidarının 6 yılda gerçekleştirdiği, “AB reformları, ekonomik açılımlar, turizmdeki gelişmeler, eğitim, sağlık, kültür, kadın hakları, özürlü hakları ve özgürlükler” gibi alanların yanı sıra Türkiye’de yıllardır süregelen, “yolsuzluklara nasıl son verildiği, işlenen suçlarda en aza inildiği, terörle mücadelede verilen çaba, Türkiye’nin dünyada kazandığı itibar” gibi konular anlatılacak.

LAİKLİK, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERİ SAVUNAN PARTİ

AKP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı, AKP’ye açtığı kapatma davasıyla ilgili iddianamesinde yer alan “odak olma” suçlamasına da “laikliği ve demokrasiyi savunan ve bunun için mücadele veren bir parti dünyanın da takdir ve övgülerini alırken, kendi ülkesinde kapatılmaya çalışılıyor” diyecek. Yalçınkaya’yı, “Türkiye’nin icraatlarının önünü kesmekle” suçlayacak. Sözlü savunmada ön savunmada olduğu gibi siyasi ve esas savunmada olduğu gibi hukuki bir dil kullanılacak. AKP’li kurmaylar, “Sözlü savunmanın, uluslararası bir literatüre gireceği” görüşünü savunuyorlar.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net