Gönderen Konu: Amerikan Büyükelçisi'nin 'sürpriz' cami ziyareti  (Okunma sayısı 365 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
ANKARA (İHA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Ankara Kocatepe Camii'ne sürpriz bir ziyarette bulunarak, başimam İsmail Coşar ile yaklaşık 1 saat süren özel bir görüşme yaptı.

Wilson, yoğun güvenlik tedbirleri eşliğinde saat 14.50'de Kocatepe Camii'ne geldi. Büyükelçi'yi Kocatepe Camii'nde Türkiye'nin en ünlü hatibi, başimam İsmail Coşar karşıladı. Wilson ve Coşar avlu kısmında bulunan Cami Görevlileri Odası'na geçerek burada yaklaşık bir saat baş başa görüşme yaptı.
 
Wilson'ın camii ziyareti sırasında korumaları cami dışında ve avluda yoğun güvenlik tedbiri alırken, çevrede adeta izinsiz kuş uçurmadılar. Görüşme sonunda İsmail Coşar, Büyükelçi Wilson'a cami çıkışına kadar eşlik etti. Avludan makam aracına doğru yürürken Wilson'a elindeki cep Kuran-ı Kerim'i vermeye çalışan genci korumalar uzaklaştırdı. Wilson, cami ziyaretine ilişkin İHA muhabirinin röportaj talebini kabul etmedi.
 
Wilson'u uğurlayan İsmail Coşar ise Büyükelçi'nin camiyi ziyaret ettiğini belirterek, "Benim dönemimde ilk kez bir ABD Büyükelçisi camiyi ziyaret ediyor. Sayın Büyükelçi ile sohbet ettik, çay içtik" diye konuştu. Coşar, Büyükelçi Wilson ile bir saate yakın sürede ne konuştuklarının sorulması  üzerine, "Cami hakkında bilgi aldı. Caminin kapasitesini ve Ramazan'daki kapasite artışını sordu. Özel bir şey konuşmadık" yanıtını verdi. Başimam Coşar, görüşmede 11 Eylül saldırılarının gündeme gelmediğini de sözlerine ekledi.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive