Gönderen Konu: Anadolu GÜzel Sanatlar Lİsesİ ÖĞrencİlerİ Tarafindan Yılsonu Konserİ 04.06  (Okunma sayısı 285 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yılsonu konseri düzenlendi.
GTO'daki konser büyük ilgi görürken öğrencilerin eğitim-öğretim yılı süresince hazırladıkları resim ve heykel çalışmalarının yer aldığı bir de sergi açıldı.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, liseye desteklerinin devam edeceğini söyledi. Aslan, üniversite senatosundan karar çıkarsa gelecek yıl Gaziantep Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi'nin açılacağı müjdesini verdi.


GTO tarafından 2 yıl önce yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından eğitim yılı sonu dolayısıyla GTO'da bir konser verildi. Öğrencilerin ailelerinin de büyük ilgi gösterdiği konseri Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, GTO Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve çok sayıda davetli izledi.

GTO Başkanı Aslan, konserin GTO açısından en anlamlı günlerden birisi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Aslan, sanayi ile ticaretin veya ekonomik gelişmelerin sanat olmadığı sürece uzun ömürlü olma şanslarının olmadığını dile getirdi.

Mehmet Aslan, şöyle konuştu: "Sanayi ve ticaret ile diğer konularda elde ettiğimiz başarıyı maalesef kültür, sanat konusunda yeteri kadar sağlamış değiliz. Bu anlamda Güzel Sanatlar Lisemizin açılması, Gaziantep'in geleceği açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Genç öğrencilerimize inanıyoruz ki bu şehri daha güzel ve savaşçı bir hale getirecekler. AGSL öğrencilerimiz mezun oldukları zaman Gaziantep'in kültür ve sanat potansiyelini ulusal ve uluslar arası platformda göstereceklerine inanıyorum. Hep birlikte onlara destek olacağız, bizim geleceğimizde sadece ekonomi olmamalı. Geleceğimiz kültür ve sanatla taçlandığı zaman daha başarılı olacağız. Onun için geçmişimizden kopmadan çağımızın en yeni bilgilerine sahip gençlerimize kültür ve sanat alanında desteğimiz devam etmelidir. GTO olarak bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."