Gönderen Konu: Azmin zaferi  (Okunma sayısı 363 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Azmin zaferi
« : 12 Eylül 2007, 10:08:14 »
ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne alınacak 40 öğrenci için müracaatta bulunan 426 aday kıyasıya yarıştı. Sol kolu kırık olduğu için alçıyla 400 metre mesafeyi koşan milli okçu Uğur Uzun, azmiyle herkesi kendine hayran bıraktı.

ÇOMÜ'de 2007-2008 öğretim yılında yetenek sınavıyla Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne 20 kız, 20 erkek kontenjanı için başvuran adaylar, 18 Mart Stadı'nda yapılan sınavda ter döktü. Zaman zaman heyecanlı anların yaşandığı seçmelerde bazı adaylar finiş çizgisinde hızlarını alamayıp yerlere yuvarlanırken, bazı adaylarda baygınlık geçirdi. Seçmelerde en fazla ilgiyi ise Edirne'den katılan milli okçu Uğur Uzun çekti. 18 yaşındaki genç sporcu 3 gün önce Çanakkale'de antrenman sırasında düşerek sol bileğini kıran milli sporcu alçılı koluyla 400 metre mesafeyi koştu.
 
Diğer rakiplerine göre alçılı koluyla mücadele eden Uğur Uzun (18), 400 metreyi 73 saniyede koşmayı başardı. Stadyumda bulunan herkesin alışlarla estek verdiği milli sporcu 3 gün önce büyük bir şanssızlık sonucu sol bileğini kırdığını belirterek, "Uzun süredir bu sınava hazırlanmıştım. Bileğim kırıldıktan sonra alçıya aldılar. Bu şekilde beden eğitimi seçmelerine katılmak istemedim. Ancak daha sonra kararımı değiştirip bu seçmelere katılmak istedim. 400 metreyi iyi şekilde koştum. Şimdi 3 adım atlama, koordinasyon ve esneklik testine katılarak bu seçmelerden başarı ile çıkmayı hedefliyorum" dedi.

105'i bayan 426 adayın sınava katıldığı, başarılı olan 20 kız, 20 erkek öğrencinin bölüme girmeye hak kazanacağı öğrenildi. Sınavlarda güvenlik açısından her yarışmacının kamera ile kayıtlarının yapıldığı öğrenilirken, hızlarını alamayan bazı adaylar ise finiş çizgisinde yerlere yuvarlandı. Bazı adaylar da zaman zaman baygınlık geçirdi.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive