Gönderen Konu: BaŞkan Ömer Can, Çevre GÜnÜ Mesaji Yayinladi 04.06  (Okunma sayısı 241 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, belediye olarak öncelikli hedeflerinden birinin temiz toplum, temiz çevre felsefesi ile gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak olduğunu belirtti.
Can, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Yerel yönetimlerin görevlerinin sadece, yol, kaldırım, ve asfalt yapmak olmadığının bilinci içerisindeyiz. Bu nedenle öncelikli hedeflerimizden biri temiz toplum, temiz çevre ve geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak. Klasik belediyecilik anlayışı geride kaldı.Çağdaş, modern ve farklı bir belediyecilik gayreti içindeyiz" dedi.


Çevre Haftası kapsamında görkemli bir şenlik düzenlediklerini belirten Can, 5 Haziran 2008 Perşembe günü saat:17.00'de Şehreküstü Şehitler Parkı'nda açılışı yapılacak olan şenliğin 5-9 Haziran 2008 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle devam edeceğini dile getirdi.

Can, belediye bünyesinde hizmet veren mahalle evlerindeki kursiyerlerin el emeği göz nuru elişlerinin sergilendiği hanımeli pazarının da burada kurulacağını belirterek, tüm vatandaşları davet etti.

Çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda gösterilen çabaların kalıcı olması konusunda kamuoyunun mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Can, "Bu noktada yazılı ve görsel basınımıza her konuda olduğu gibi burada da önemli görev düşmektedir.Bu kapsamda çevrecilik bilincinin tüm toplumda benimsenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.