Gönderen Konu: Batman'da ‘Biji Tayyip’ sansürü  (Okunma sayısı 393 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Batman'da ‘Biji Tayyip’ sansürü
« : 22 Haziran 2008, 20:32:47 »
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Batman'daki konuşması sırasında AKP Kozluk ilçe yönetiminin açtığı ‘Biji Tayyip’ ve ‘Serok Tayyip’ pankartları, Başbakanlık korumaları tarafından engellendi.
Batman'da dün TOKİ'nin selzedelere yaptığı 1250 konutun anahtar teslim törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 bin kişilik topluluğa hitap etti. Okulların tatil olmasına karşın öğrencilerin toplanıp getirildiği, belediye otobüslerinin ücretsiz insan taşıdığı tören alanına, AKP teşkilatları da kalabalık gruplarla temsil edildi.
AKP Kozluk İlçe yönetimi de törene Kürtçe yazılı ‘Biji Tayyip’ (Yaşasın Tayyip) ve ‘Serok Tayyip’ (Başkan Tayyip) yazılı Kürtçe pankartla geldi. Güvenlik kontrolundan geçen Kozluklu AKP'lilerin pankartlarını gören Başbakanlık korumaları hemen müdahale etti. Koruma polisleri pankartları toplatırken, taşıyanların isimleri de aldı.

KOZLUKLULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kozluk Belediye Başkanı AKP'li Hikmet Bahşi, korumaların bu tutumuna anlam veremediklerini belirterek, “Başbakanımızı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla karşılamak için günler öncesinden hazırlık yaptık. Anlaşılamayan bir nedenle Kürtçe pankartları topladılar” dedi.
TRT'de Kürtçe yayın hazırlığı yapılırken buyşle bir uygulamayı anlayamadıklarını söyleyen Bahşi, “Başbakanımıza sevgi ve saygımızı pankartlarla göstermek istedik ama izin vermediler, anlamak mümkün değil” diye konuştu.
AKP Kozluk ilçe yöneticileri de Kürtçe pankartların siyasi içerikli olmadığını belirterek, “Sadece ‘yaşasın’ ve ‘başkan’ kelimesi Kürtçe yazılmıştı. Başbakanın korumaları üzerimize geldi, pankartları aldı. TRT'de Kürtçe yayında ‘biji’ ve ‘serok’ kelimelerine sansür mü uygulanacak? Bu ne tahammülsüzlük” diye konuştu.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net