Gönderen Konu: Beyaz: "Öpüşmek orucu bozmaz"  (Okunma sayısı 378 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Beyaz: "Öpüşmek orucu bozmaz"
« : 10 Eylül 2007, 08:59:56 »
KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale'nin Hasandede beldesinde düzenlenen 15. Orta Anadolu Hasandede Kültür Festivali'ne katılmak üzere bölgeye gelen Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, öpüşmenin ve şekersiz sakızın orucu bozmadığını söyledi.

Kırıkkale'nin Zafer Caddesi üzerinde Sündüz Kumaş sahibi Mehmet Kandemir'i ziyaret eden Zekeriya Beyaz, takım elbise diktirmek için ölçü verdi. Burada İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Beyaz, yaklaşan Ramazan ayı için çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Oruçlu iken sakız çiğnemek orucu bozmaz" diyen Beyaz, "Ancak sakız şekerli ise orucunuz bozulur. Oruçta bir amaç vardır. Bir de o amaca ulaşmak için kullanılan araçlar vardır. İnsanlar maalesef özellikle dinde amaçları yeteri kadar göremiyor. Esas maksadı, gayeyi anlamıyorlar. Araçlara din diye sarılıyorlar. Bunlar yanlıştır. Oruç da böyledir. Namaz da böyledir. Hepsi de böyledir. Oruçta asıl olan fazla yemek ve az yemek değildir. Unutursunuz, karnınız doyuncaya kadar yemek yersiniz, orucunuz bozulmaz. Orucun asıl amacı kendinizi terbiye etmektir. Oruçlu iken sakız çiğnemek çok farklı. Eğer sakız şekerli ise orucunuz bozulur ama şekersiz ise orucunuz bozulmaz. Gıda maddesi olmayan birşey orucu bozmaz. Eşinizle ve sevgilinizle öpüşmek orucu bozmaz.

Ama işin terbiyesine bakarsanız onlardan uzak durmanız lazım. Oruçlu iken tartışmalardan, cinsellikten uzak duracaksınız. Oruçlu iken kendinizi terbiye edin" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Kırıkkale sokaklarını gezen Zekeriya Beyaz, Kırıkkale'yi çok sevdiğini ve bu kente 6. gelişi olduğunu söyledi.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive