Gönderen Konu: Bomba İstanbul'da patlayanla aynı  (Okunma sayısı 315 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Bomba İstanbul'da patlayanla aynı
« : 12 Eylül 2007, 10:15:45 »
ANKARA(ANKA) - Ankara Kurtuluş Otoparkı'nda etkisiz hale getirilen bomba yüklü minübüste yapılan incelemede, patlayıcı türü ve düzeneğin İstanbul'u kana bulayan El Kaide saldırısıyla aynı olduğu öğrenildi.

Kritik noktalarda polis sayısı arttırılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü daha dikkatli olunması için illeri uyardı.

MİNİBÜS GEÇEN HAFTA ÇALINMIŞ

Başkenti kana bulamak için hazırlanan bomba yüklü 06 VMP 11 plakalı Mercedes Vito marka mavi minibüsün incelemesi Gölbaşı'nda uzmanlarca devam ediliyor. Pazara mal getirdiğini söyleyerek otoparka çekilen araca ilişkin ilk gelen bilgilerde plakanın dün akşam saatlerinde Altındağ bölgesinde bir minibüsten çalındığı olurken, aracın motor ve şase numarasından tespit edilen sahibinin ise 1 hafta önce Vitosu çalındığı için başvuruda bulunduğu söylendi.

GÖZALTI YOK

Emniyet yetkilileri otoparkın civarında herhangi bir görüntü kaydı yapan cihaz bulunmamasının büyük bir şanssızlık olduğunu söylerken, olayla ilgili hiçbir gözaltı olmadığı bildirdiler.
Araçta bulunan patlayıcının bugün yeniden yönlendirilmek üzere otoparka park edildiğini de kaydeden emniyet yetkilileri, soruşturmanın düzenek ve Sodyum Nitrat nedeniyle El Kaide üzerinde yoğunlaştığını bildirdiler.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bu arada konuyla ilgili örgütün başka bir saldırıya yönelmesi ihtimali nedeniyle özellikle Başbakanlık olmak üzere tüm kritik noktalardaki polis sayısı arttırılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı saldırılara yönelik dikkatli olunması, her türlü ihbarın değerlendirilmesi istendi. İrticai terör örgütlerine yönelik istiharat çalışmalarına ağırlık verilmesi istenirken, ABD ve İngiltere'nin ait kurum, kuruluş ve konutlarında önlemlerin arttırılması istendi.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive