Gönderen Konu: Bursa'da Pİknİk Alanlari DiŞinda Pİknİk Yapmak Yasaklandi 04.06  (Okunma sayısı 311 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Türkiye'de bir çok kişinin ölümüne sebep olan kene vakaları sebebiyle Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği, vatandaşların belirlenen piknik alanları dışında piknik yapmaları yasaklandı.
Bursa Vali Yardımcısı Hasan Ersan başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha kurulu, Kırım kongo kanamalı ateşine karşı alınması gereken tedbirleri tartıştı. Toplantıda, hastalığın bulaşmasından birinci derecede sorumlu olan sığırlar ve memeli çiftlik hayvanlarında kene mücadelesi başlatılmasına karar verildi. Vatandaşların hastalıktan korunması için bilinçlendirilmesi kararlaştırılırken, kırsal alan gezintilerinde mümkün oldukça vücudun açık kısmı kalmamasına özen gösterilmesi ve kenelerin daha kolay fark edilmesi için açık renkli kıyafetler giyilmesi istendi.


Vücudun açık kalan yerlerine repellent veya böcek savar ilaçlarının yanı sıra kıyafetlere uygun kalıcı insektisitlerin emdirilerek kullanılmasının yararlı olduğ bildirilen kararda, kenelerin vücutdan uzaklaştırılması için gazyağı, kolonya, gibi kimyasal maddeler dökülmesi, sigara veya kibritle kenenin yakılmasının mahzurlu olduğu bildirildi.

Halkın bilinçlenmesi için Sağlık Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından broşür dağıtılması kararlaştırıldı. Piknik alanlarının dışında piknik ve benzeri şeylerin yasaklandığı Bursa'da, piknik alanlarındaki çimlerin de uzamadan kesilmesine ve gerektiğinde geceleri ilaçlanmasına karar verildi.