Gönderen Konu: Bursa'da Raftİng Heyacani BaŞliyor 04.06  (Okunma sayısı 357 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Bursa'da Raftİng Heyacani BaŞliyor 04.06
« : 04 Haziran 2008, 21:37:14 »
Uludağ Üniversitesi'nin Kent Tarihi Araştırma Merkezi (KETAM) bünyesinde gerçekleştirdiği "Kocasu (Orhaneli) ve Emet Çayı Rafting-Kampçılık Projesi" hayata geçiriliyor. Projeyle birlikte Bursa'nın 'Dağ yöresi' olarak bilinen ilçelerinde rafting yarışları yapılacak.
Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hasan Hüseyin Oruç, Araştırma Görevlisi Dr. Murat Cengiz, Öğr. Gör. İbrahim Öztahtalı, Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Araştırma Görevlisi Serkan Gürlük'ten "Kırsal Kesim Sorunları ve Ekonomisi" Proje Grubu, "Kocasu ve Emet Çayı Rafting- Kampçılık Projesi"ni Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve KETAM Müdürü Prof. Dr. Hasan Ertürk'ün de bulunduğu toplantıda kentin resmi ve sivil kuruluşlarına tanıttı.


Büyükşehir, Nilüfer, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan, Keles, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanları veya temsilcileri ile İl Özel İdaresi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Devecikonağı Merkezi Köy Muhtarlığı, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Çayören Köyü Muhtarlığı ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı Rektörlükteki toplantıda projeyle ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Oruç, Kocasu, Nilüfer ve Emet Çayının rafting için uygun olan bölümlerini anlattı.

Yapılan çalışmalarda, Emet Çayının rafting için gerekli niteliklere sahip olduğu, bazı parkurlarının zor bazılarının ise yeni başlayanlar için uygun olduğunu, proje kapsamında raftingçiler için uygun kamp yerlerinin de belirlendiğini ifade eden Hüseyin Oruç, sadece heyelan oluşan bazı yerlerde yolların düzeltilmesi ve suyun içine düşen ağaç dallarının temizlenmesiyle daha güvenli bir raftingin yapılabileceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yurtkuran da, Üniversite olarak gerek kentin gerek kırsal kesimin kalkınmasına yönelik yaptıkları dokuz KETAM projesinden biri olan rafting-kampçılık projesinin, doğa sporları açısından oldukça uygun olan Bursa açısından önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Yurtkuran, Üniversitenin kendi olanaklarıyla yaptığı projenin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini, bundan çevredeki yerleşim birimlerinin ve sonuçta Bursa'nın kazançlı çıkacağını belirtti.

Projeyle ilgili görüşlerin tartışıldığı toplantıda, tüm kurum yetkilileri projenin uygulamaya geçmesi için elerlinden gelen yardımı ve desteği yapacaklarını bildirdiler.

Rektör Prof. Dr. Yurtkuran da, birkaç gün içinde projeyi Vali Şahabettin Harput'a sunarak gerekli organizasyon ve örgütlenmeyi yapacaklarını, en kısa zamanda rafting projesinin hayata geçeceğini belirtti.