Gönderen Konu: Bursaray C Etabı 98 Milyon Euro + Kdv'ye 2.5 Yılda Tamamlanacak 16.07.08  (Okunma sayısı 333 defa)

Çevrimdışı black_wampir

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.705
  • Puan 501
  • Cinsiyet: Bay
  • Cassio Lincoln
    • MSN Messenger - dehset_genc_18@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • İyi Eğlenceler
    • E-Posta
Bursaray C Etabı 98 Milyon Euro + Kdv'ye 2.5 Yılda Tamamlanacak 16.07.08

--------------------------------------------------------------------------------
BursaRay'ı Uludağ Üniversitesi'ne ulaştıracak olan C etabının yapım sözleşmesi Bursa Milletvekilleri Hayrettin Çakmak ile Ali Koyuncu'nun da katıldığı törenle imzalandı. Küçük Sanayi Kavşağı'ndan Uludağ Üniversitesi'ne kadar uzanan C etabı 6,5 km uzunluğunda olacak. Projenin sözleşme bedeli ise 98 milyon Euro + KDV.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Holiday Inn Otel'de düzenlenen imza töreninde, Bursa'nın ulaşım sorununa alternatif çözümler üreterek kentin imajını yenileyen çalışmalarına BursaRay C etabı ile bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Göreve başladıklarında Bursa'daki en köklü sorunun ulaşım olduğunun altını çizen Şahin, "4 yılda gerçekleştirdiğimiz etkili çözümlerle ulaşımdaki sorunlar yumağı çözüldü. 10 kavşakla ulaşıma nefes aldıran yatırımların yanı sıra 62 km alternatif yol, köprü, feribot iskelesi ve toplu ulaşım araçları ile kentin daralan ufkunu da açtık." dedi. Geçtiğimiz ay Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla BursaRay B etabının açılışının gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahin, "Konforlu ulaşım seçeneği olan raylı sistemi yaygınlaştırmaya kararlıyız. Bugün imzamızı attığımız C etabı da kararlılığımızın işaretidir. Küçük Sanayi Kavşağı'ndan Uludağ Üniversitesi'ne kadar uzanan C etabı 6,5 km uzunluğunda olacak. Projenin sözleşme bedeli ise 98 milyon Euro + KDV " diye konuştu.

BursaRay C etabının Emir Koop ve Üniversite istasyonlarının yeraltından, Altınşehir, Ertuğrul, Özlüce ve Terminal istasyonlarının ise yer üstünden geçeceğini söyleyen Başkan Şahin, projenin teknik özelliklerini de anlattı. Ağustos ayında temeli atılacak olan BursaRay C etabının 2,5 yılda tamamlanacağını kaydeden Şahin, sistem devreye girdiği zaman günde 30 bin kişilik kapasite artışının yaşanacağını bildirdi. Şahin, "Arabayatağı'ndan ve 1050 Konutları'ndan Uludağ Üniversitesi'ne hemşehrilerimizi tek bir vasıta ve tek biletle ulaştıracağız. Bu proje kapsamında Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB), 6 yıl geri ödemesiz 20 yıl vade ile 100 milyon Euro'luk kredi alındı. Büyükşehir Belediyesi AYB'den üç kez kredi alan Türkiye'nin tek belediyesidir. Bu da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin prestijini ve güvenilirliliğini gösteriyor" dedi. İngiltere merkezli bir kuruluş olan City Mayors'un bir araştırmasında en hızlı gelişen ilk 100 kent arasına Türkiye'den sadece Bursa'nın girdiğini gururla söyleyen Başkan Şahin, "Bu araştırma da gösteriyor ki, Bursa marka kent hedefinde istikrarlı bir çizgi yakalamıştır. Bu istikrarla kentimiz yarınları bugünden yaşayacaktır. Şehirle bütünleşen ve kente vizyon katmayı amaç edinen hizmet anlayışı devam ediyor" dedi.

Yapı Merkezi Genel Müdürü Başar Arıoğlu, firmalarının dünyanın dört bir yanında metro işini yürüttüğünü ifade etti. Arıoğlu, "Dubai'de yaptığımız 77 km uzunluğundaki metro dünya pazarında iz bıraktı. BursaRay C etabı da Bursa'nın güvenini kazanmamız açısından çok önemli. Proje bittiğinde gelecek nesillere bırakılacak bir eser alacak" dedi. Arıoğlu, projeyi söz verdikleri süre içinde bitireceklerinin de altını çizdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak da, 4 yıl önce yerel yönetimlerde iş başına geldiklerinde halkın yüzde 80'inin 'ulaşım' üzerinde birleştiğine vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediyemiz hepsi birer **** proje olan ulaşım yatırımlarını gerçekleştirdi. Bursa ismine yakışır bir şekilde dünya kamuoyuna çıkacak atılımlar yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız kentimizin tarihi kimliğinin öne çıkartarak projesi ile Bursa hak ettiği yere ulaşacak" dedi. Çakmak, Bursa'nın hava ulaşımındaki sıkıntısının çözümüne yönelik özellikle Balkanlar ve uluslararası alanda hava yolunu açma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.
Alayına Tarsus !