Gönderen Konu: Çağlayan: İlk tokadı esnaf yiyiyor  (Okunma sayısı 382 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Çağlayan: İlk tokadı esnaf yiyiyor
« : 22 Haziran 2008, 21:13:24 »
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de bir belirsizlik ortamı yaratıldığını ve spekülasyonlar yapıldığını belirterek, “Türkiye'de siyasi istikrarsızlık yaşanıyorsa, yaşatılıyorsa ilk tokadı esnaf yiyor. Bu işten ülke zarar görüyor. Biz bundan memnun değiliz” dedi.

Adıyaman'da bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısı ile Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği hizmet binasının açılışına katıldı. Çağlayan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de istikrara duyulan ihtiyaca vurgu yaptı.

2007 yılının başlarında Türkiye'de bazı kesimlerin dedikodu üreterek, “AK Parti seçime gitmez. Gitse de birinci parti seçilemez. Seçilse de onların hükümet olmasına izin verilmez. İhtilal yapılır” diyerek, Türk Silahlı Kuvvetlerini politikaya alet ettiklerini anlatan Çağlayan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizi bile kendi ufak çıkarları için siyasete alet etmeye kalktılar. Bugün dahi bu kesimler belirsizlik ortamı oluşturmaya gayret ediyorlar. Olan bu ülkeye oluyor. Türkiye'de istikrarsızlık yaşanıyorsa, yaşatılıyorsa ilk tokadı esnaf yiyor. Bu işten ülke zarar görüyor. Biz bundan memnun değiliz” diye konuştu.

Türkiye'nin istikrarı yakaladığı ortamlarda ekonomik alanlarda büyük başarılar elde ettiğine işaret eden Çağlayan, şunları söyledi:

'5 yıl önce 36 milyar dolar olan ihracatımız 2007 yılının sonunda 122 milyar dolara yükseldi. Gayri Safi Milli Hasıla, 230 milyar dolardan, 630 milyar dolara yükseldi. Bu Türkiye'de sağlanan siyasi istikrar ve güven ortamı sayesinde olmuştur. Demir, çelik ve çimento üretiminde şu anda Avrupa üçüncüsüyüz. Otobüs üretiminde Avrupa birincisiyiz. Dünyada üretilen her bin otomobilden 15'i Türkiye'de üretiliyor. Türkiye 5 yıl önce en büyük ekonomiler arasında 26. sırada idi. Bugün 17. sıraya yükselmiş durumda. 9 sıra birden atlamak ip atlamaya benzemez bunların bu şekilde devam etmesi gerekiyor. Bu da ancak siyasi istikrarın devamı ile olur.”

MB'NİN FAİZ POLİTİKASI

Merkez Bankasının faiz politikalarını da eleştiren Çağlayan, geçtiğimiz yıl bir çok ülkede ciddi manada faiz indirimlerine gidildiğini ancak Merkez Bankası'nın bu konuda gerekli adımı atmadığını söyledi. Çağlayan, “Faizleri düşürme yetkisi Merkez Bankası'na ait. Merkez Bankası faiz ve fiyat istikrarı konusunda söz sahibi. Biz bu konuda bir şey yapamıyoruz. Eğer Merkez Bankası geçtiğimiz yıl zamanında gerekli adımları atsaydı. Faizleri düşürme konusunda inat etmeseydi esnafımız sanatkarımız, iş adamlarımız şimdi çok daha rahat olacaktı. Merkez Bankasının olumsuz politikalarına yüzünden, biz yüzde 23'le faiz almış olmamıza rağmen, esnaf ve sanatkarımıza yüzde 13'le kredi kullandırıyoruz” diye konuştu.

Çağlayan, esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli ve 18-24 ay vadeli işletme kredisi kullandıracaklarını bu konudaki müjdenin önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.

AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında da konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, yine istikrar vurgusu yaptı. Bazı kesimlerin Türkiye'nin istikrarının bozulmasından memnuniyet duyduğunu anlatan Çağlayan, şunları söyledi:
“Ama ne olursa olsun biz işimize bakıyoruz. Çünkü Türkiye'nin en güçlü 10 ekonomi arasında yer almasını istiyoruz. Bizler bu millete hizmet etmek için geldik. Bu millete hizmet etmeye çalışıyoruz. AK Parti, geçtiğimiz seçimlerde her iki kişiden birinin oyunu aldı. Yüzde 47'lik oy oranı ile TBMM'de büyük bir temsil oranı yakaladı. Hiç kimsenin AK Parti'nin bu önlenemez yükselişini engellemeye gücü yetmez. Siyasi mecra, hukuki mecra bir şekilde yolunda yürüyecek. Ancak, Türkiye'nin kaybedecek ne zamanı ne de enerjisi vardır. Durmak yok yola devam.”


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net