Gönderen Konu: Dağ başından yurt dışına  (Okunma sayısı 428 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Dağ başından yurt dışına
« : 22 Haziran 2008, 21:12:00 »
Trabzonlu iki müteşebbis tarafından bin 800 rakımlı Demirciler köyünde kurulan su fabrikası, yurt dışına açılıyor.

Trabzon'un Yomra ilçesinin Demirciler köyünde yaklaşık 20 milyon dolar harcayarak su fabrikası kuran Metin Durmuş ve Kutluhan Aksoy, Türkiye'de oluşumlarını kısa sürede tamamlamayı planlıyor.
Kutluhan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrika kurulumu aşamasında, birçok sorunla karşılaştıklarını anımsatarak, fabrika kurulduktan sonra özellikle Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın kendilerine çok büyük desteklerinin olduğunu, fabrikaya giden yolun yapımı konusunda çok önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.
Trabzon'da yatırım yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını anlatan Aksoy, “Hayal olarak görülen bu yatırım meyvelerini vermeye başladı. Karadeniz yöresinde 3 ay içinde yapılanmamızı tamamladık. Türkiye'nin diğer bölgelerinde de yapılanmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa sürede, buralardaki çalışmalarımız tamamlanmış olacak” dedi.
Aksoy, fabrikanın kuruluş çalışmaları sırasında çok zorluklar çektiklerini, telefon hatlarını bile kendilerinin yaptığını ifade ederek, geldikleri bu aşamada çektikleri sıkıntıları unuttuklarını, artık geleceğe umutla baktıklarını kaydetti.

YURT DIŞINA İHRACAT

Türkiye'de tüm illerde yapılanmaya çalıştıklarını, fakat bunun uzun bir süreç alabileceğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
“Ülkemizde bu çalışmalar devam ederken, yurt dışından da teklifler geliyor. Özellikle Almanya'dan çok ciddi teklifler var. Almanya'ya su ihracatı konusunda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu konuda somut adımlar atacağız. Almanya'nın dışında Suriye, Gürcistan, İsrail ve Rusya'dan da teklifler bulunuyor. Bu ülkelerde çok ciddi tekliflerle bize geliyor. Teklifleri değerlendirip, ona göre karar vereceğiz. Yurt dışına açılıp, Trabzon'un suyunun kalitesini herkese göstermek istiyoruz.”
Kutluhan Aksoy, Irak'ta bulunan Amerikan askerlerine su gönderen İstanbul'dan bir şirketin de kendileriyle bağlantıya geçtiğini, bu ülkede bulunan Amerikan askerlerine gönderilmek üzere günde 5 TIR dolusu su istediğini, bu teklifi de incelediklerini belirtti.
Sularının kalitesinin artık halk tarafından benimsenmeye başlandığına dikkati çeken Aksoy, “Günde bin koli bardak su üretiyoruz. Bardak suyun yanında damacana su üretimi de yapıyoruz. Pet şişe üretimine ise kısa süre içerisinde başlayacağız. Böylelikle altyapı çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Amacımız, Trabzon suyunun kalitesini tüm Türkiye ve dünyaya göstermek” diye konuştu.
Fabrikada, 22 kişinin istihdamının sağlandığını, pet şişe üretimine geçildikten sonra işçi sayısının 70'e çıkacağını ifade eden Aksoy, 'Total su' markasıyla satışa sundukları suyun, hiç beklenmeyen bir ilgi gördüğünü söyledi.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net