Gönderen Konu: 'Dağ fare doğurdu'  (Okunma sayısı 411 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
'Dağ fare doğurdu'
« : 14 Temmuz 2008, 22:29:45 »
Savcılık tarafından mahkemeye sunulan Ergenekon iddianamesine CHP'den sert tepki

ANKA

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Ergenekon soruşturmasına ilişkin ana hatları açıklanan iddianameyi değerlendirirken “Dağ fare doğurdu” dedi. Darbe günlükleri etrafından bir darbe girişiminden bahsedildiğine dikkat çeken Özyürek, “Oysa iddianamede darbe günlükleri ve orada geçen olaylar iddianamenin konusunu oluşturmamış. Onun etrafındaki komutanlara dönük suçlamalar şimdi ne olacak?” diye konuştu.

CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, İstanbul Cumhuriyet Savcıları, Zekeriya Öz, Mehmet Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından hazırlanan “Ergenekon” iddianamesine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in açıklamalarını ANKA’ya değerlendirdi. Özyürek, “Şu aşamaya kadar dağ fare doğurmuştur denilebilir” dedi. Uzun süre darbe günlükleri etrafında bir darbe teşebbüsünden bahsedildiğini hatırlatan Özyürek, “Oysa iddianamede darbe günlükleri ve orada geçen olaylar iddianamenin konusunu oluşturmamış. Onun etrafındaki komutanlara dönük suçlamalar şimdi ne olacak?” dedi.

İddianamede Danıştay saldırısının da yer aldığını belirten Özyürek, şunları söyledi:
“Diğer önemli nokta ilgili mahkeme Danıştay saldırısını karara bağladı şimdi konu Yargıtay’da. Oradaki sanık ve sanıklar Danıştay’ın aldığı karar nedeniyle böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiklerini söylemişlerdi. Bu ilgili mahkeme tarafından karara bağlanmıştı. Bu soruşturmanın kapsamına almak bir yargı kararına rağmen o saldırıyı örgütlü saldırı gibi göstermek çok tartışmalı bir konu. Yargıtay tarafından da mahkeme karar onaylanırsa bu iddia havada kalır.”


-TOPLUM İKİYE BÖLÜNDÜ-

Toplumun “darbeciler ve darbeye karşı olanlar” şeklinde ikiye ayrıldığını söyleyen Özyürek’in değerlendirmeleri şöyle:
“Peki bir darbe olmadığı söyleniyor, o günlüklerle bir soruşturmanın bir bağlantısı olmadığı söyleniyor. Demek ki bir darbe yok. Sadece isyana teşvik var. İkisi arasında büyük fark var. Bu durumda bu iddialar boşa çıkmıştır. Özellikle AKP yandaşı medyanın şüphelilerin haklarına çok ağır saldırılarda bulundukları bu aşamada bile kendilerini gösterdi. Yargılamanın gerçekleri ortaya çıkaracağını düşünüyoruz. Hem İlhan Selçuk hem Mustafa Balbay iddianamenin sanıkları. Bu isimler kendi gazetelerini kendileri bombalamış gibi suçlanıyor. İddianamenin tümü ortaya çıktığında daha önemli çelişkilerin olduğu anlaşılıyor.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net