Gönderen Konu: Dİyarbakir GenÇlerİ, TÜrkİye Bİrİncİsİ SeÇİldİ 04.06  (Okunma sayısı 215 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Ankara'da yapılan seçimlerde Türkiye'nin 2008 yılının en iyi gençlik meclisi seçildi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu Genel Kurul Toplantısı, 78 ilden 226 delegenin katılımıyla Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde yapıldı. Her yıl devam eden En İyi Gençlik Meclisi'ne bu yıl Diyarbakır, Afyon ve Çankırı aday gösterildi. Aralarında Devlet Planlama Teşkilatı, Habitat ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı'ndan birer kişinin katıldığı seçici kurul yüzde 50, parlamento delegeleri de yüzde 50 oy hakkına sahip oldu.


Yapılan seçimler sonucunda Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi parlamento delegeleri tarafından oy çokluğu, jüri üyeleri tarafından ise oy birliği ile Türkiye'nin en iyi gençlik meclisi seçildi.

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Üyesi Umut Süvari, 4 yıldır devam eden toplantılarda ilk kez bölgeden bir ilin aday gösterildiğini hatırlattı. "Yaptığımız çalışmalarla parlamento delegelerinin çoğunluğundan oy almayı başardık" diyen Suvari, "Toplantıda 2008 yılında yaptığımız 'Genç adımlarla demokrasiye' projelerinin sunumunu yaptık. Çalışmalar VTR'den gösterdik. Bu projeyle Benusen, Yenişehir, Bağlar ve Hasırlı mahallesinde gençlik çalışma grupları oluşturduk. Aralarında Domlar, engelliler, liseli, üniversiteli gençlerin bulunduğu 245 gence ulaşıp eğitim verdik. Bu gençleri temsilci boyutunda meclisimize kattık. Bu yıl ayrıca yürütmüş olduğumuz gerek 'Onlarda Tiyatro ile Buluşsun' adlı projemizin, gerek kütüphane kampanyaları, gerekse kampanya çalışmalarının seçilmemizde büyük etkisi oldu." dedi.

Flamalarını geçen yılın birincisi olan Adana'dan aldıklarını söyleyen Süvari, "Bizim bu flamayı seneye başka bir kente vermeye niyetimiz yok" şeklinde konuştu. Gençlik Meclisi'nin başarısı yarın saat 18.30'da Büyükşehir Belediyesi'nin teras katındaki kafeteryada verilecek resepsiyonla kutlanacak.

Resepsiyona DTP Meclis Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Necati Pirinççioğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılması bekleniyor.