Gönderen Konu: Dİyarbakir Yerel GÜndem 21 GenÇlİk Meclİsİ TÜrkİye'nİn En İyİsİ 04.06  (Okunma sayısı 308 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi gösterdiği üstün performansla Türkiye'de 2008 yılının En iyi gençlik meclisi seçildi.
Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu Genel Kurul Toplantısı'nda en iyi meclis seçildi. 78 ilden 226 delegenin katılımıyla gerçekleşen toplantı Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde yapıldı. Her yıl yapılan En İyi Gençlik Meclisi değerlendirmesine bu yıl Diyarbakır, Afyonkarahisar ve Çankırı aday gösterildi. Değerlendirmede Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Habitat ve Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programı'ndan birer kişinin katıldığı seçici kurul yüzde 50, parlamento delegeleri de yüzde 50 oy hakkına sahip oldu. Yapılan seçimler sonucunda Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, parlamento delegeleri tarafından oy çokluğu, jüri üyeleri tarafından ise oy birliği ile Türkiye'nin en iyi gençlik meclisi seçildi.


Diyarbakır Gençlik Meclisi'nin başarısı 5 Haziran Perşembe günü saat 18.30'da Büyükşehir Belediyesi'nin teras katındaki kafeteryada verilecek resepsiyonla kutlanacak. Resepsiyona, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclis Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Necati Pirinççioğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılması bekleniyor.