Gönderen Konu: Ege'de kuvvetli fırtına bekleniyor  (Okunma sayısı 568 defa)

Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
Ege'de kuvvetli fırtına bekleniyor
« : 03 Şubat 2009, 11:54:44 »
Halen Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmekte olan rüzgarın kuvvetini arttırarak bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden 7 kuvvetinde (60 km/s) fırtınamsı rüzgara, akşam saatlerinden itibaren ise 8 kuvvetinde (75 km/saat) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Çarşamba gününün ilk saatlerinden itibaren de aynı yönlerden 9 kuvvetinde (90km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Gümüşhane, Bayburt, Rize, Hopa ve Ardahan çevreleri ile sabah ilk saatlerde İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Bandırma çevrelerinde kısa süreli yağış geçişleri görülecek. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde sis görülecek.

Hava sıcaklığı Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda değişmeyecek, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, genelikle güney ve güneydoğu, ülkemizin güneydoğusu ile sabah saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Gece ve sabah saatlerinde ise doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olunması istendi.