Gönderen Konu: Gökçek'in CHP'li rakibi seçim kampanyası başlattı / 23 eylül  (Okunma sayısı 230 defa)

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Gökçek'in CHP'li rakibi seçim kampanyası başlattı / 23 eylül
Gökçek'in CHP'li rakibi seçim kampanyası başlattı

23 Eylül 2007
ANKA
22 Temmuz seçiminde kendi isteğiyle milletvekili olmayan eski CHP Gaziantep Milletvekili ve eski Bakan Mustafa Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim kampanyasını şimdiden başlattı.

Üst üste beş dönem yaptığı milletvekilliği sırasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerinde de bulunan Yılmaz, 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek’e rakip olmaya hazırlanıyor.

“CHP YÖNETİMİ BİLİYOR”

Yılmaz, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışıyorum. Örgütü dolaşıyorum, vatandaşla görüşüyorum. İlçe ilçe dolaşıyorum” dedi.

Yılmaz, CHP Genel Merkez yönetimine, “Ben aday olmayı düşünüyorum, onun için çalışıyorum, geziyorum” dediğini belirtti. Yılmaz, CHP’nin kendisini aday gösterip göstermeyeceğinin belli olmadığını ancak kendisinin bu çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Yılmaz, bu arada yıllarca hizmet verdiği Gaziantep’lilerin de kendisinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması için ısrar ettiğini söyledi.

GÖKÇEK ANKARA REKORTMENİ

1994 yılından bu yana üç dönem üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek her girdiği seçimde oylarını artırdı. 1994 yılında ilk kez aday olduğunda rakibi, SHP’nin adayı Prof. Korel Göymen’in karşısında çok az bir oy farkıyla seçimi kazandı.

O dönemde Refah Partisi’nden aday olan Gökçek yüzde 27 oy alırken, SHP yüzde 26.89, CHP yüzde 2.09, DSP yüzde 7.76 oy almıştı.

1999 yerel seçiminde ise bu kez Fazilet Partisi adayı olan Gökçek oylarını artırdı ve yüzde 33.79 oyla seçildi. Bu seçimde CHP yüzde 31.95, DSP yüzde 10.58 oyla seçimi kaybetti.

2004 yerel seçiminde ise Gökçek’in oyları büyük bir tırmanış gösterdi. AKP’nin yüzde 20.99, CHP’nin yüzde 12.71 ve DSP’nin de 0.92 oy aldığı bu seçimde Gökçek yüzde 55 oyla seçimin galibi oldu.

2009 yerel seçiminde de CHP ve DSP’nin ortak aday çıkarsalar bile, Gökçek’in aynı oy oranını koruması durumunda başarılı bir sonuç almaları zor görünüyor.