Gönderen Konu: Ergenekon 600 yıllık çıktı  (Okunma sayısı 619 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ergenekon 600 yıllık çıktı
« : 14 Temmuz 2008, 20:33:49 »
TİT, İBDA/C VE HİZBULLAH ANLATILIYOR

Türk İntikam Tugayı'nın anlatıldığı iddianamede, İBDA/C ve Hizbullah'ın eylemlerine de yer verildi. İddianamenin bazı yerlerinde ise Necip Hablemitoğlu cinayetine değinildiği belirtildi. Ayrıca, bugüne kadar bilinmeyen ve açıklanmayan bir çok olaya ilişkin bilgilere de iddianamede yer verildi.

ÇETE LİDERLERİNİ KULLANIYORLAR

Çete lideri olmak suçundan tutuklu olan Alaattin Çakıcı'nın tanık olarak yer aldığı iddianamede, soruşturma sürecinde ifadeleri alınan çete liderlerinin Ergenekon örgütü tarafından kullanıldığı tespitine yer verildiği de kaydedildi.

ÖRGÜT DEPARTMANLARDAN OLUŞUYOR

İddianamede örgüt şeması, telefon irtibat şeması ve bir krokiye yer verildiği ifade edildi. Örgütün hücre yapılanması şeklinde örgütlendiği örgütün medya, mafya, istihbarat gibi farklı yaklaşık 20 departmandan oluşup her departmanın başında bir başkan ve bir yardımcının bulunduğu iddianamede yer aldı.

KEMALİZMİ ARKALARINA ALIYORLAR

İddianamede örgütün Kemalist ve Atatürkçü ideolojinin arkasına saklanarak, bu ideolojilerden farklı hareketler yaptıkları tespitine de yer verildiği kaydedildi. İddianamede Kuvayi Milliye Derneği'nin de detaylı bir şekilde anlatıldığı ifade edildi.

BEHİÇ AŞÇI'YI ÖLÜM ORUCUNDAN KÜÇÜK VAZGEÇİRDİ

Soruşturma sürecinde bir kişinin ifadesinde ölüm oruçlarının Veli Küçük'le ilgili olduğu, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarında ele geçirilen belgelerde derin devlet olduklarına yer verildiği de tespit edildi. Öte yandan iddianamede ölüm orucuna başlayan Avukat Behiç Aşçı, Veli Küçük'ün vazgeçirdiği de belirtildi.

TARİKATVARİ ÖRGÜT

Elde edilen bazı belgelerde örgütün bir tarikatvari olup 600 yıllık geçmişe dayandığı ve tarikatın isminin Agarta yani Ergenekon olduğu ifade edildi. Ayrıca devam eden soruşturmada birçok olay üzerinde çalışma yapıldığı ve şu ana kadar yapılan tespitlerde olayların Gazi olaylarına kadar uzandığı ve bunun somutlaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi. Örgütün finansörlerinin bir kısmının tutuklandığı bir kısmının da hala yakalanamadığı öğrenildi. Bazı şüphelilerin bilgisayarlarında çıkan belgelerin darbe günlüğü ile aynı olup bazı yerlerinde farklı bilgiler olduğu da tespit edildi.

HER SANIĞA FOTOĞRAFLI DOSYA

Her sanığın emniyet veya cezaevinde çekilmiş son halini yansıtan fotoğraflarının kendilerine ait dosyaların üzerine konulduğu ifade edildi. Böylece dava sürecinde yoğun olan evrakların içinde kişilerin dosyaları ayırt edilebileceği belirtildi.

GENELKURMAY'IN HER ŞEYDEN HABERİ VAR

Soruşturma süresi boyunca bütün Genelkurmay Başkanlığı ile yazışma halinde bulunularak gerek görevde gerekse emekli olan askerlere ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı öğrenildi. Genelkurmay'ın da bu yazışmalara cevaplarda bulunduğu öğrenildi. Verilen bu bilgilendirmeler sonucunda askeri mahkemede Fikret Emek hakkında "gizli evrakları ele geçirmek ve askeri malzemeleri gizlemek", Oktay Yıldırım hakkında "askeri malzemeleri zimmete geçirmek" suçlarından dava açıldığı ifade edildi. Yıldırım ve Emek hakkındaki iddianamelerin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bilgilendirme amacıyla gönderildiği belirtildi.

SAVCI TEHDİT EDİLİYOR

Öte yandan soruşturma savcısı Zekeriya Öz'ün bir hafta önce tehdit aldığı ortaya çıktı. Bir hafta önce emekli bir cezaevi müdürünün, Veli Küçük'ün arkadaşı olduğunu belirterek Öz'e tehdit mektubu gönderdiği, ardından aynı içerikli telgraflar çektiği ortaya çıktı. Bu kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

OKKIR'A TAKİPSİZLİK

Cezaevinden tahliye olduktan sonra ölen Kuddusi Okkr'ın örgütün kasası olduğu iddialarının gerçek olmadığı da iddianameyle ortaya çıkıyor. Örgütle başka irtibatlarının olduğu iddia edilen Okkır hakkında öldüğü için takipsizlik kararı da verildiği öğrenildi.

TUNCAY GÜNEY ZANLI

İddianamede, İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek ile Veli Küçük dışında başka yöneticiler olduğu da öğrenildi. Kod adı verilen gizli tanıklardan " Tanık Dilovası" ve "Tanık İsmet"'in ifadelerinin Türkiye'yi sarsacak nitelikte olduğu öne sürüldü.

Tuncay Güney'in Ergenekon dosyasında zanlı olduğu öne sürüldü. Edinilen bilgiye göre Güney hakkında, sığınma talebinde bulunmaması için yakalama kararının çıkarılmadığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında zanlı olduğu belirtilen Tuncay Güney'in ifadesinin alınması için Türkiye getirilmeye çalışıldığı, Türkiye'de dolandırıcılık suçundan araması olan Güney'in siyasi suçlu olduğunu belirterek Kanada'ya yerleştiği ifade edildi. Güney'in Kanada'dan gelmek için savcılardan tutuklanmaması için garanti istediği, ancak savcıların bu isteğe sıcak bakmadıkları iddia edildi.

BELGELER VE GÜNEY'İN İFADELERİ ÖRTÜŞÜYOR

Ergenekon soruşturmasının temeli olduğu belirtilen Tuncay Güney'in ifadeleri olmadan soruşturmanın yapıldığı ancak Güney'in ifadeleri incelendikten sonra soruşturma kapsamında ele geçirilen belgeler ve ifadelerle Güney'in ifadelerinin birebir örtüştüğü ortaya çıktı.

TANIKLAR DİLOVASI VE İSMET TÜRKİYE'Yİ SARSACAK

İddianamede çok sayıda gizli tanığın dinlendiği bunlardan bazılarına kod adı olarak numaralar, bazılarına ise isim verildiği belirtildi. İki gizli tanığa verilen kod adları ise dikkat çekti. "Tanık İsmet" ve "Tanık Dilovası" kod adlı gizli tanıkların verdiği ifadelerin Türkiye'yi sarsacak bilgiler taşıdığı iddia edildi. Tanığa "Dilovası" kodunun, Gebze'deki olaylarla ilgili bilgiler aktarması nedeniyle verildiği ifade edildi. Tanık Dilovası'nın Veli Küçük'ün bir dönem çalıştığı Kocaeli bölgesindeki faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdiği de iddia edildi.

PEKER SANIK

İddianamede, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de sanık olarak yer aldığı öğrenildi. Kandıra F Tipi Cezaevi'nde kaldığı belirtilen terör örgütünün yöneticisi olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, Peker'den avukat giderleri için bir havuz oluşturmasını talep ettiği öne sürüldü.

GÜNLÜKLER İNCELEMEDE

Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlüğün Alper Görmüş'ten yeni alındığı ve savcılık tarafından incelenmeye alındığı belirtildi.

ERSÖZ OPERASYON GÜNÜ KAÇTI

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 1 Temmuz'da yapılan operasyon günü Türkiye'den kaçtığı iddia edilirken eski AKP Milletvekili Turan Çömez'in ise 20 gün önce yurtdışına çıktığı ve ikisi hakkında da arama kararı olduğu belirtildi.

SAÇAN'IN RÜŞVET NOTLARI KÜÇÜK'TEN ÇIKTI

Soruşturma çerçevesinde, Tuncay Güney'in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde yer alan "Ergenekon "yapılanmasına ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in araştırılması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Ancak o dönem Organize Suçlar Şube Müdürü olan Adil Serdar Saçan'ın konuya ilişkin inceleme yapmadığı, 1 yıl sonra da bilgi ve delil olmadığı gerekçesiyle konuyu kapattığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen iki belgede, Saçan'ın aldığı rüşvetlerin yazılı olduğu ileri sürüldü. Ayrıca Saçan'ın, Aykut Cengz Engin'e gönderdiği "çok gizli" ibareleri belgelerin soruşturma kapsamında tutuklanan Behiç Gürcihan'ın evinde bulunması da dikkat çekti.

KÜÇÜK NEDEN KANDIRA'DA?

Öte yandan Kandıra F Tipi Cezaevi tutuklu olan Küçük'ün bunu kendisinin talep ettiği, bunun nedeninin de daha önce o bölgede çalışıyor olmasına bağlanıyor. Soruşturma çerçevesinde Küçük'ün evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde, Küçük'ün o bölgede 100-150 kişiye iş bulduğunun anlaşıldığı öne sürülüyor.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net