Gönderen Konu: Gaziantep’te 10. Yıl Marşı ile karşılandık  (Okunma sayısı 428 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Gaziantep’te 10. Yıl Marşı ile karşılandık
« : 16 Temmuz 2008, 20:54:07 »
Hürriyet Gazetesi’nin "İnsan Hakları" teması ve "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" sloganıyla 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, Gaziantep Garı’nda 10. Yıl Marşı ile karşılandı. Pek çok etkinliğe sahne olan trene ilgi yine çok büyüktü. Gençler, Moğollar’ın konseriyle eğlenirken, çocuklar ise "Masal Masal İçinde" adlı tiyatro oyunu sayesinde keyifli dakikalar yaşadı.

İNSAN haklarına dikkat çekmek amacıyla Hürriyet Gazetesi ile TCDD’nin ortaklaşa organize ettiği Hürriyet Treni, dün Gaziantep Garı’nda, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Kamçı, Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Yavaşoğlu ile Gaziantepliler tarafından karşılandı.

Hürriyet Treni, Gaziantep Garı’na Büyükşehir Belediye Bandosu’nun 10. Yıl Marşı eşliğinde girdi. Bayraklarla süslenen gar binasının önünde Büyükşehir Belediyesi’nin halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Vali Yardımcısı Mehmet Okur, bir süre sohbet ettiği Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü ve Hürriyet Treni Proje Koordinatörü Temuçin Tüzecan’a, Hürriyet Treni’ni Gaziantep’te görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Moğollar konser verdi

Moğollar Grubu tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen konseri izleyenler arasında ise gençler çoğunluğu oluşturdu. Konserde, Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, Moğollar Grubu’na vokal yaparken, "Selvi Boylum Al Yazmalım" başta olmak üzere pek çok şarkıya izleyiciler de eşlik etti.

Moğollar Grubu sanatçısı Cahit Berkay, geçmiş yıllarda Barış Manço ve Cem Karaca ile çalıştıklarını, 40’ıncı sanat yıllarında Hürriyet’in İnsan Hakları’nı tema edinen treninde görev almaktan mutlu olduklarını belirtti. Moğollar’ın konseri yaklaşık 2 saat sürdü.

Hürriyet Treni’nin ilk ziyaretçisi olan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Özmen ve Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman treni gezip, Temuçin Tüzecan’dan bilgi aldı. Tüzecan ile sohbet eden Vali Kamçı, önümüzdeki yıl bu etkinliğin okulların açık olduğu dönemde yapılması dileğinde bulundu. Böylelikle daha çok öğrenci katılımı sağlanabileceğini vurgulayan Süleyman Kamçı, "Eğer bu yapılırsa, daha çok öğrenci bu eğitim olanağından yararlanır. Böylelikle Hürriyet Treni’nin yola çıkış amacı da büyük ölçüde yerine gelmiş olur" dedi.

Kendisine, doğum gününün Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfası hediye edilen Kamçı, Türkiye’deki trafik kazaları ve trafik sorununun çözümlenebilmesi için demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi yolunda adımlar atılması gerektiğini de vurguladı.

Çocuklar pürneşe

Gaziantep Çocuk Yuvası ve Eğitim Gönüllüleri Vakfı öğrencileri, trende oldukça neşeli dakikalar geçirdi. Öğrenciler Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği "Masal İçinde Masal" adlı oyunu kahkahalara izledi. Çocuklar, maket Hürriyet Treni önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net