Gönderen Konu: Gül, yargılanmaya sıcak bakıyor  (Okunma sayısı 375 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Gül, yargılanmaya sıcak bakıyor
« : 10 Eylül 2007, 08:57:54 »
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'daki resepsiyona davet ettiği AK Parti Bursa eski milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Gül'e, "kayıp trilyon davasından yargılanmayı iste" dediğini, Gül'ün de bu öneriye sıcak baktığını belirterek, "Sayın Gül, yargılanmayla ilgili herhangi bir davet olduğunda bundan kaçmayacağını, Türkiye'de bu gibi işlerin olduğunu tüm dünyaya göstereceğini söyledi. Gül milletvekiliyken dokunulmazlığının kaldırılması için 2 defa müracaat etti. Gül, Çankaya'da çok güzel işlere imza atacak" dedi.

Ertuğrul Yalçınbayır, geçen dönem milletvekillerinden sadece 4 kişinin Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona davet edildiğini, Cumhurbaşkanı seçilmeden önce Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede kendisine 3 teklif götürdüğünü ifade etti. Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede eski davayı hatırlattığını kaydeden Yalçınbayır, "Sayın Gül, 'Ben yargılanmaktan kaçınmıyorum, herhangi bir davet vuku bulduğunda yargılanmaya hazırım. Türkiye'de de bunların olabileceğini göstermeye hazırım. Yargıdan böyle bir davet geldiği zaman şüphesiz gider, yargılanırım. Türkiye'de bu gibi işlerin olduğunu tüm dünyaya, Avrupa Birliği'ne gösteririm. Benim herhangi bir endişem yok. Yargıyı etkilememek için 'suçsuzum' açıklamasını yapmıyorum' demiştir. Bu çok önemli bir açılımdır. Cumhurbaşkanının anayasayı gözetmesi, parti politikalarından ayrılması, tarafsızlığı, yansızlığı ve yargılamaya olan, hukukun üstünlüğüne olan inancı açısından güzel bir davranıştır" diye konuştu.

 
Yeni bir anayasa hazırlandığını, bunda da Cumhurbaşkanlığının dokunulmazlığının gündeme geldiğine işaret eden Yalçınbayır, "Cumhurbaşkanı dokunulmazlığı 1961 anayasasında olduğu gibi yeniden yazılmak isteniyor. Meclis Cumhurbaşkanının dokunulmazlığıyla ilgili düzenleme yaparsa, bu kişiye özel bir düzenleme olarak algılanacaktır. 12. Cumhurbaşkanından itibaren bunlar olabilir. Ama şu anda yapılması, kişiye özel bir düzenleme olur. Kişisel olarak Sayın Gül'ün böyle bir düzenlemeyi kabul etmeyeceğini, meclise geri göndereceğini, meclisin ısrarı halinde konuyu halk oyuna sunacağını düşünüyorum. Anayasayı yeniden yapanların, bunu dikkate almasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı daha önce deklare edebilir, ederse de yararlı olur" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün parti ile birlikte hareket etmeyeceğini kaydeden Yalçınbayır, "Sayın Gül, AK parti politikalarına hizmet eden tutum intibasını uyandıracak eylem ve işlerden kesinlikle kaçınacaktır. Gül de, geçmişte Özal, Demirel ve Evren gibi bazı yasaları veto edecektir. Bazı kararnameleri, anayasa değişikliği olmadığı taktirde
geri gönderecektir. Çünkü o makama gelenler, yetki ve görev sorumluluğa sahip olanlar onun gereğini yaparlar" dedi.
 
İHA

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive