Gönderen Konu: Haşim Kılıç: Türkiye'de kıyamet kopmaz  (Okunma sayısı 350 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Haşim Kılıç: Türkiye'de kıyamet kopmaz
« : 14 Temmuz 2008, 20:37:18 »
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türkiye'de kurumların çalışmakta olduğunu belirterek, "Bu büyük ülkede bu tür sorunlar her zaman yaşanır. Bunun üstesinden de her zaman gelinmiştir. O nedenle benim herhangi bir endişem, herhangi bir kıyamet senaryom yok" dedi.

Kılıç, Fransa'nın ulusal günü nedeniyle verilen resepsiyonda gazetecilerin Ak Parti hakkındaki kapatması davasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün, davanın sonuçlanmasının ardından kıyamet kopacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıç şunları söyledi:

"Türkiye çok büyük bir ülkedir. Kıyamet, mıyamet kopmaz. Bu ülke çok şey gördü, geçirdi. O nedenle kimsenin endişelenmesine gerek yoktur. Türkiye'de kurumlar çalışmaktadır. Türkiye'de kurumlar üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bu büyük ülkede bu tür sorunlar her zaman yaşanır. Bunun üstesinden de her zaman gelinmiştir. Bu nedenle benim herhangi bir endişem, herhangi bir kıyamet senaryom yoktur."

Kılıç, ayrıca Anayasa Mahkemesi'nde Ak Parti hakkında açılan davanın ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir tarih söyleyemeyeceğini açıkladı.

Raportör bu konudaki çalışmasını tamamlamadan hiç kimsenin birşey söylemesinin mümkün olmadığını ifade eden Kılıç, bu nedenle raportör raporunu beklediğini belirtti.

Haşim Kılıç, davanın sonuçlanmasının, çalışmaların süresine bağlı olduğunu ifade eden, "Arkadaşlarımızla oturup konuşacağız, ne kadar sürede çalışmalarını tamamlayabilirler diye. Onu göz önünde tutarak, bir gündem vereceğim" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün, davanın Ağustos ayı başında sonuçlanabileceğine ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Kılıç, "Bu konuda benim ağzımdan çıkmadığı müddetçe, söylenen hiçbir şeye inanmayın lütfen" dedi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin “Ergenekon” soruşturması çerçevesinde düzenlenen son operasyonlardan etkilenip etkilenmediği yönündeki soruya da Anayasa Mahkemesini ilgilendirmeyen konulara ilişkin soruları yanıtlamayacağı cevabını verdi.

Haşim Kılıç 12 Ağustos'ta St. Petersburg'a Anayasa Mahkemesi'nin bir gezisinin olduğunu belirterek, "Ancak gidip gitmemek önemli değil. Bu kritik süreçte kararımızı vermeden bu geziyi yapmayı düşünmüyoruz. O zamana kadar kararımızı verirsek ancak o zaman gideriz" dedi.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net