Gönderen Konu: Hastane kabul etmez ’hayırsavar’ bürokrasi  (Okunma sayısı 363 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Hastane kabul etmez ’hayırsavar’ bürokrasi
« : 14 Temmuz 2008, 21:02:43 »
Doktor Hulki Müderrisler 1947’de tıp fakültesini bitirdi. Yaşamını sağlığa adadı. Hiç evlenmeyen Müderrisler şimdi 83 yaşında. Yaşam boyu elde ettiği servetle hastane yaptırıp, kuracağı vakıfla adını yaşatmak istedi.

Yakacık’ta 1997’de başladığı inşaatı, 1999’daki Marmara Depremi’nden sonra durduruldu. Kaba inşaatı biten hastanenin yanında yapılan villalarda kayma olmuştu. Villaların inşaasına belediyenin çaktığı fore kazıklar sonrasında devam edildi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi hastane inşaatının devamına bir türlü izin vemedi. "Bekarım, tutup da mezara mı götüreceğim? Oranın parasıyla villalarda da oturur, uşaklar da tutardım. Ama ben mütevazı hayatıma devam edip insanlara faydalı olmasını istedim" diyen Hulki Müderrisler, şimdi çaresiz.

Yüzde 90’ı bitmişti

"Elinizi taşın altına sokun" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a, "Ben taşın altına elimi koydum ama kaldıramıyorum. Bürokrasi üstüne oturunca elimi alamıyorum" diye sesleniyor. GATA, Haydarpaşa Numune ve Ankara Onkoloji hastanelerinin de bulunduğu birçok sağlık kurumunda başhekim olarak görev yapan 61 yıllık hekim Hulki Müderrisler, Yakacık’ta satın aldığı beş dönüm arazi üzerinde yaptırmaya başladığı geriatri hastanesinin inşaatı durdurulduğunda, kaba inşaat bitmişti. Yüzde 90’ı bitmiş, 100 yataklı olması planlanan, 4 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, belediyenin kararı üzerine kaderine terk edildi. Depremden bir süre sonra toprak kayması olunca yapı yasaklı alan ilan edilen inşaat sahası ve çevresi, 2004’te yerleşime önlemli uygun alan’a çevrildi. Ancak hastane arazisi yeni planlara yeşil alan olarak girdi. Müderrisler’in yaptığı itirazlar da reddedildi.

Rüşvet bile istemişler

Hulki Müderrisler’in Gebze’de 16 derslikli ilköğretim okulu yaptıran kardeşi avukat Mesude İşmen de ağabeyinin hayır işine çıkarılan engellere üzüldüğünü belirtiyor. Hastane inşaatı için bugüne kadar arsa bedeli dahil 5-6 milyon YTL harcadığını belirten Hulki Müderrisler, aracıların gelip arsaya ilişkin kararın değişmesi için kendisinden para istediklerini anlatıyor. Müderrisler, kendisinden rüşvet istenmesinin ve kenara itilmenin ağırına gittiğini belirterek, "Fenni bir noksan varsa düzeltiriz" diyor.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net