Gönderen Konu: İlçeyi sarsan skandal  (Okunma sayısı 508 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
İlçeyi sarsan skandal
« : 14 Temmuz 2008, 22:29:19 »
Mardin'e bağlı Derik ilçesinin eski kaymakamı Kılınç'ın, yasalara aykırı olarak verdiği 24 Temmuz 2006 tarihli genel vekaletnamede, kaymakamlığın alacaklarını tahsil etme ve bu parayı kullanma yetkisini kapsayan "ahz-u-kabza" yetkisi de bulunuyor. Vekaletnamede şu ifadeler yer alıyor:

"Derik kaymakamlığı leh ve aleyhinde açılmış veya açılacak bilumum dava ve takiplerden dolayı T.C mahkemelerinin meclislerinin, daire ve kurumlarının her bölüm ve derecesinde her sıfat tarik ve suretle Kaymakamlığımızı temsile, Kaymakamlık haklarını korumaya temin müdafaa ve muhafazası için uygun göreceği bütün muameleleri takip, tamamlama ve bitirmeye, yeniden dava açmaya, kendi imzası ile gereken dilekçe ve belgeleri yazıp ilgili olduğu daire ve kuruma vermeye, tebellüğe ihtiyati ve icrai haciz ve tedbir kararları almaya tedbir ve haciz koydurmaya ve kaldırmaya, kararların açıklanması ve düzeltilmesini istemeye temyizden vazgeçmeye, Yargıtay, Danıştay ve diğer idari ve mali kurumlarda temsile, duruşma talebinde bulunmaya, tanıkları dinletmeye, yemin teklif ve kabul ve reddine hakimleri ve katipleri redde ve yakınmaya, bilirkişi, muhasıp, hakem tayin ve azline, keşif talebine raporlara iiraza, tespit yaptırmaya, protesto çekmeye ve cevap vermeye ilam ve kararların tamamının uygulanmasını sağlamaya, davadan feragata, feragatli davayı kabule, sulh ve ibraya duruşma dışı tutulma talebinde bulunmaya, benim dışında devam edecek duruşmalara katılmaya, sulh ve ibraya, feragat ve kabule, davadan feragate, feragati davayı kabule icra takiplerinde pey sürmeye vekaleti ifaya, ahzu kabza birlikte veya ayrı ayrı hareket etmek üzere Mardin barosu avukatlarından Av. Erdal Seyitoğlu ile Av. Sevilay Kılınç’ı vekil tayin ettim."

Yeni kaymakam azletti

Edinilen bilgilere göre genel vekaletname, Kılınç'ın Rize'nin Ardeşen ilçesine atanmasına kadar devam etti. Yerine Derik Kaymakamlığı'na getirilen Rıza Gençoğlu, 20 aydan fazla bir süre kaymakamlığın vekaletini taşıyan Sevilay Kılınç'ı bu görevlerinden azletti. Cemil Kılınç'ın eşi Sevilay Kılınç ve ortağına Derik İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nın vekaletini de verdiği ortaya çıktı. Bu nedenle ilçeye yeni atanan Gençoğlu, eski kaymakamın eşi ve ortağı için ikinci azilname gönderdi.

Derik İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı adına hazırlanan 11 Mart 2008 tarihli “azilnamede" şöyle denildi:

“...Derik Kaymakamlığı leyh ve aleyhinde açılmış veya açılacak bilumum dava ve takiplerden dolayı kaymakamlığımızı temsile, Derik Kaymakamlığı haklarını korumayı ile sizi vekil tayin etmiştik. Bundan böyle, 4353 Sayılı Muhakemat Umum Müdürlüğü'nün vazifelerine devlet davalarının takibi usullerine ve merkez ve vilayetler kadrolarında bazı değişiklikler yapılmasına dair kanun hükümlerine göre kaymakamlığımızı ilgilendiren davaların takibi daire amirleri ya da Hazine avukatları tarafından yürütüleceğinden yada ilgili kanunun 22. Maddesine göre ihtisas gerektirir idari davalarda Bakanlar Kurulu kararını müteakiben 4734 sayılı kanuna göre hizmet satın alınacağından Avukat Erdal Seyitoğlu ve Av. Sevilay Kılınç azil edilmiştir."

Mardin Valisi Mehmet Işıklar ise başka bir ilçeye habersiz gittiği gerekçesiyle Gençoğlu hakkında soruşturma başlatarak başka bir yere tayinini istedi.

KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rize'nin Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, Mardin'in Derik Kaymakamlığı sırasında, kaymakamlığın hukuk işlerinin vekaletini avukat olan eşi ve ortağına verdiği yönünde basında yer alan haberlere yazılı açıklama ile cevap verdi. Kılınç, devletin sırtından menfaat temin eden bazı çıkar çevreleri ile belli aşiretlerin basını kullanarak şahsını karalamaya çalıştığını öne sürdü ve "Eğer eşim idare aleyhine bir davaya bakmış olsaydı bunun etik olarak sorgulanması söz konusu olabilirdi. Oysa kendisi devletin bir kurumundaki memurlara hukuki yardımda bulunmak suretiyle muhtemel kamu zararlarını ve haksız kazançları önlemiştir. Bunu yaparken de hiçbir ödeme ya da kazanç elde etmemiştir" dedi.

Rize'nin Ardeşen İlçe Kaymakamlığına 22 Ekim 2007'de atanan Cemil Kılınç, yaptığı yazılı açıklama ile hakkındaki iddialara cevap verdi. Kılınç, Mardin'in Derik İlçesi'nde görev yaptığı süre içerisinde yasa ve usule aykırı işlemlere, çıkar çevrelerinin ve belli aşiretlerin devletin sırtından menfaat temin etmelerine karşı geldiğini belirterek, "Bunlarla mücadele etmişimdir. Bu menfaat çevrelerinin derin ve güçlü bağlantılarının olduğu, bunlarla uğraşmanın çok zor olduğu ve ciddi zarar verebilecekleri uyarılarına rağmen bu mücadelemi sürdürdüm. Bakanlığa, Valiliğe, Cumhuriyet Savcılığı'na defalarca şikayet edildim, soruşturma geçirdim. İlgili menfaat çevreleri asılsız iftiralarla yasal yollardan sonuç alamayınca basın yayın kuruluşlarını kullanma yolunu seçtiler. Amaçları şahsımı kamuoyu nezdinde karalamak, zor duruma düşürmektir. Zira bu insanlar ihalelere fesat karıştırmak istemiş, ihaleye giren firmalara tehditle vazgeçirmeye çalışmış, köy yollarında işlettikleri maden ocağından aşırı tonajlı arabalar geçirerek yolları bozmuş, istedikleri kişiler yeşil kart alsın istemiş, seçim suçu işlemiştir. Tüm bunlara tarafımca engel olunmuştur" dedi. Cemil Kılınç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Derik ilçesinde kadastro görmeyen yerlerle ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü'nden alınan Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemeleri ile ilgili sıkıntı ve suiistimaller vardı. Bazı çiftçiler hakkında benden önceki dönemde DGD'den men cezası kararı alınmış, ancak açılan davalarla ilgili idari işlem iptal ettirilmiştir. Devam eden süreç benim dönemime rastlamış, yeniden idari işlem tesis sürecinde, dağlara taşlara ekim yapılıyormuş gibi gösterilip büyük paralar talep edilmiş ve kurumumuza da baskı yapılmıştır. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde bilirkişi itirazı yapacak, davalara savunma yapacak hukuk formasyonunda memur olmadığı için kaybedilen davaların gerekçe kısmında `idare savunma vermemiştir' ifadeleri mevcuttur. Mardin Hazine Avukatlarının da, bu tür davalarda belli bir safhaya kadar yetkileri olmadığı, savunmaları İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yapması gerektiği Mardin Defterdarlığı'nca ifade edilmiştir."

EŞİMİN VEKALETİNİ MAHKEME KABUL ETTİ

Kılınç açıklamasında ayrıca, "Eşimim avukat olması nedeniyle en azından davaların düzenli takibi için eşim İlçe Tarım Müdürlüğü'ne hukuki yardımda bulunmuş, savunmaları hazırlamış, mahkeme nezdinde açılmış dava dosyalarını inceleyebilmesi için de vekalet verilmiştir. Hukuki dirençle karşılaşmaları malum şahısların elbette ki hoşuna gitmemiş, eşimin vekaletine itirazlarını ilgili mahkemelere de yapmış, ancak itirazları reddedilerek vekalet kabul edilmiştir. Verilmiş olan vekalet ve sunulan avukatlık hizmeti ile ilgili her hangi bir ödemede bulunulmamıştır ve bulunulması mümkün değildir. Çünkü avukatlık ücreti gider kalemi, bütçe tertibi zaten yoktur. Davaların çok oluşu ve fazla meşgul edişi nedeniyle eşim daha fazla ilgilenemeyeceğini ifade etmiş, sonra da Tarım Bakanlığı'na yaptığımız ısrarlar sonucu Bakanlık Hukuk Müşaviri göndermiş, Müşavir bey yaklaşık iki ay süre ile bu davaları takip etmiş ve sonra ayrılmıştır. Konunun ciddiyetine kendisi de vakıf olmuş, malum şahısların uyguladıkları hukuki hilelere hayret etmiştir" dedi.

Kılınç açıklamasının son bölümünde ise şu görüşlere yer verildi:

"Yazıda geçen eşime verdiğim vekaletin etik olmadığı ile ilgili konuya gelince eğer eşim idare aleyhine bir davaya bakmış olsaydı bunun etik olarak sorgulanması söz konusu olabilirdi. Oysa kendisi devletin bir kurumundaki memurlara hukuki yardımda bulunmak suretiyle muhtemel kamu zararlarını ve haksız kazançları önlemiştir. Bunu yaparken de hiçbir ödeme ya da kazanç elde etmemiştir. Eşime vekalet vermem konusu İçişleri Bakanlığı'na daha önce şikayet edilmiş, konu Mardin Valiliği ve Defterdarlığı'nca incelenerek Bakanlığa rapor edilmiştir. Konunun çarpıtılarak son derece çirkin başlıklarla manşetlerden verilmesi asıl amacın meselenin ortaya konması değil, şahsımın zor durumda bırakılması olduğunu da ispat etmektedir."


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net