Gönderen Konu: İptal Karari Uygulandi 07.06  (Okunma sayısı 243 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
İptal Karari Uygulandi 07.06
« : 07 Haziran 2008, 10:31:26 »

Anayasa değişikliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onaylaması ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın açıklamasının ardından üniversite yönetimlerini ikileme sokan kriz, yüksek mahkemenin kararı ile ortadan kalktı.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, kararın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Akbulut, Anayasa Mahkemesi’nin laikliğin koruyucusunun hukuk olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bundan sonra kimse laikliği zedeleyemeyecek. Artık türbanlı öğrencileri derslere almak Anayasa Mahkemesi’nin kararına karşı çıkmaktır. Suç işlemeyin" dedi.

Harran Üniversitesi’nde TBMM’nin yaptığı Anayasa değişikliğinin hemen ardından bazı dersliklere türbanla girilebilirken, önceki güne kadar süren bu uygulama, dün sabah değişti. Gaziantep Üniversitesi’nde de kampusa gelen türbanlı öğrencilerin, örtülerini tuvaletlerde çıkartıp derslere girdiği gözlendi. Kapalı alanlarında yasak uygulanan Selçuk, Çukurova, Mustafa Kemal, Sütçü İmam, Van Yüzüncü Yıl, Mersin ve Niğde üniversitelerinde ise dün sabah da farklı bir uygulama olmadı. Boğaziçi Üniversitesi’nde de türbanlı girişler yasaklandı. Fatih Üniversitesi’nde türbanlı öğrenciler kampuse ve dersliklere girdi.

İzin iddiası

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki dersliklerde uygulanan türban yasağı sürerken türbanlılar kampusa girmeye devam etti. Bazı öğretim üyelerinin türbanlı öğrencilerin derse girmelerine izin verdiği de iddia edildi.