Gönderen Konu: İşte Şener’in A TAKIMI  (Okunma sayısı 337 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
İşte Şener’in A TAKIMI
« : 14 Temmuz 2008, 22:31:02 »
Abdüllatif Şener, kuracağı partinin örgütlenme çalışmalarına bu hafta başlıyor.

Şener ile birlikte hareket eden kurmaylar, yeni partinin çizgisini AKŞAM’a açıkladı: Küskünler hareketi değiliz. Merkez partisi olacağız. Amaç herkesi kucaklamak. Programımızda ekonomiye öncelik verilecek

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Abdüllatif Şener, bu hafta içinde yeni partinin örgütlenmesi için çalışmalara başlayacak. AKP’li eski küskün vekillerle başlayan hareket, örgütlenmesini tamamladıktan sonra vitrinini oluşturacak. Kapatılması halinde AKP’li vekillerle de temas kurulacak.

SAĞDAN VE SOLDAN DÜRÜST İSİMLER

Şener’in yanında yer alan AKP Elazığ eski Milletvekili Abdulbaki Türkoğlu, yeni parti ile ilgili önemli bilgiler verdi. Türkoğlu, “Küskünler hareketi değiliz. Toplumun tümünü kucaklayan bir yapılanma için yola çıktık. Parti programında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dikkate alacağız. Sağdan ve soldan dürüst isimlere kapımız açık” dedi.


EKİPTE KİMLER VAR?

BaŞbakan Erdoğan’ın yeni dönemde vekil yapmadığı isimlerin desteği ile yola çıkan Şener, kuracağı partinin iskeletini oluşturacak isimlerle yoğun bir mesai yürütecek. Şener’le yola çıkan 30’a yakın eski vekil arasında, Mahmut Kaplan, Remziye Öztoprak, İmdat Sütlüoğlu, Selahattin Beyribey, Mehmet Soydan, Maliki Ejder Arvas, Mehmet Ali Suçin, Mahmut Çetin, Mahfuz Güler, Feyzi Berdibek, Abdülbaki Türkoğlu, Mustafa Eyiceoğlu, Halil Özyolcu da bulunuyor.

YALÇINBAYIR BEKLEMEDE

AKP Bursa eski Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Şener’den kendisine henüz teklif gelmediğini gelirse değerlendireceğini söyledi. Yalçınbayır, “Sayın Şener ile AK Parti’nin program ve felsefesinin en güzel şekilde yazılmasında katkıları olan kişileriz. Kendisi ile fikri beraberliğimiz olmuştur” diye konuştu.

YARBAY’A TEKLİF YOK

AKP Ankara eski Milletvekili Ersönmez Yarbay, Şener ile sınıf, okul ve yurt arkadaşı olduğunu anımsatarak “Henüz talepte bulunmadı, bekliyorum” dedi. AKP hakkında açılan kapatma davasında, siyasi yasak istenen 71 kişi arasında kendisinin de yer aldığını hatırlatan Yarbay, “Belki de bu nedenle bir talepte bulunmamıştır” dedi.

KÜSKÜN HAREKETİ DEĞİLİZ

Yeni oluşuma destek veren isimlerden eski Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas oluşumun küskünler hareketi olmayacağını söyledi. Arvas, Şener ile 16 yıldır beraber hareket ettiklerini belirterek “Amacımız halka hizmet, mağdurun, mazlumun yanında yer almak, lekesiz siyaset yapmaktır. Yeni dönemde listeye girmeyen vekillerle memleket sorunları üzerine görüştük. Şener ile henüz toplantı da yapmadık” dedi.

ŞENER PARTİYE KATACAĞI İSİMLERLE GELECEK HAFTA GÖRÜŞMEYE BAŞLAYACAK

Yeni parti kurma hazırlıklarında olan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, partinin il ve ilçe merkez örgütlerinin kurulmadığını ve parti ile ilgili çalışmaların henüz başlamadığını söyleyerek, “Partiye katılması için şu anda kimseyle görüşme yapmadım. Bu nedenle isim konusunda bir açıklama yapamam. Kitap çalışmalarımı dün gece 2.30 itibariyle bitirdim. Görüşmelere gelecek hafta başlayacağım” dedi.

TOBB ETÜ’de son bir yıldır öğretim üyesi olarak görev yapan Abdüllatif Şener, son kitabıyla ilgili olarak bir basın toplantısı yaptı. Şener, gazetecilerin parti çalışmalarıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

"BENİ KONYA’DA 2 BİN 314 ARAÇ KARŞILADI"

Parti kuracağı yönündeki açıklamalarından önce de bazı illere, ekonomi ve Türkiye’nin sorunları ile ilgili konferanslara katılma amacıyla gittiğini anımsatan Şener, bu illerde büyük araç konvoyları tarafından karşılandığını belirtti. Ağrı ve Konya’ya gittiğini belirten Şener, Ağrı’da 800 araçlık bir konvoyla karşılandığını, Konya’da ise aldığı bilgiye göre, 2 bin 314 araçlık bir konvoyla karşılandığını kaydetti. Şener, bu katılımları sağlamak için herhangi bir örgütlenme çalışması yapmadığını da vurgulayarak, “Ama bu tür bir ilgi nedendir diye soranlar oluyor. Ben de buna açıklık getiremem” dedi. Şener, Çarşamba günü de Denizli’ye gideceğini bildirdi.


"PARTİ KURMA ÇALIŞMALARI HENÜZ BAŞLAMADI"

Parti ile ilgili merkez il ve ilçe örgütlerinin kurulmadığını anlatan Şener, parti çalışmalarına henüz başlamadığını söyledi. Şener, “Benim yaptığım bir açıklamaydı. Halkın bir siyasi talebi var ve ben buna cevap verdim. Herhangi bir çalışmaya başlamış değilim. Kimlerle birlikte olduğum soruları geliyor. Daha görüşmedim. Görüşmeleri yaptıkça bu isimler belli olacaktır. Şu anda bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum. Sadece beni izlemeye devam edin diyebilirim” dedi.

“AKP’DEN AYRILIŞIM TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK”


AKP MKYK’da istifa etmesinin hatırlatılması üzerine Şener, söz konusu durumun aslında bir "ilk" olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Parti içi ayrılmaların genellikle “gürültülü ve kavgalı” olduğunu söyleyen Şener, kendisinin AKP’den ayrılışında ise böyle bir durumun yaşanmadığına dikkat çekti. Şener, “MKYK’ya katıldım ve bir veda konuşması yaptım. Daha sonra Başbakanımız hayırlı olsun dedi ve beni AKP Genel Sekreteri arabama kadar uğurladı. Bu Türk siyasi hayatında görülmemiş fakat özlenen bir tablodur” dedi.

“BAŞARIMI OYLA ÖLÇMEYECEĞİM”

Şener, kuracağı partinin başarılı olup olmayacağı yönündeki soruya ise, başarının oy ile ölçülemeyeceği yanıtını verdi. Şener, Türkiye’nin yeni bir siyasi oluşuma ihtiyacı olduğunu ve başarısını Türkiye’de sorunların çözümüne getirdiği katkı ile ölçeceğini ifade etti.

Şener, bir soru üzerine partide yanında olan kişileri henüz söylemeyeceğini belirtti. Bazı kişiler ile görüşme yapacağını belirten Şener, “Şu sıralar kitap çalışmalarıma öncelik vermiştim ve kitap çalışmalarımı dün gece 2.30 itibariyle bitirdim. Görüşmelere gelecek hafta başlayacağım” diye konuştu.

Şener, kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak ise, demokrasinin özünde eleştirinin olduğu cevabını verdi. Kendi üslubunda “kavga ve dövüşün” olmadığını söyleyen Şener, “Ben bu ülkenin vatandaşı olan herkesi seviyorum” dedi.

“ERGENEKON’DA BAĞIMSIZ YARGI GEREKLERİ YERİNE GETİRECEKTİR”

Şener, Ergenekon iddianamesinin bugün açıklandığının hatırlatılması üzerine ise, iddianameyi okumadığı yanıtını verdi. Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu ve hukuk devletinde herkesin görevinin Anayasa ve yasalara dayandığını söyleyen Şener, “Gücünü Anayasa ve yasalardan almadan kullanan ve herkes için hukuk ceza belirlemiştir. Kamu içinde ya da dışında birileri Anayasanın kendisine vermediği yetkileri kullanıyorsa ya da yetkilerini aşıyorsa bununla ilgili sürecin nasıl tekerrür edeceği yasalarda bellidir. Türkiye’de bağımsız yargı vardır ve bağımsız yargı sadece bir savcı bir avukattan ibaret değildir. Sistemin değerlendirilmesi gerekiyor. Yargı üzerine düşeni yapacaktır. Süreç hukuk devleti gereklerine göre gerçekleşecektir” dedi.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net