Gönderen Konu: Keşke Gül maça gitse  (Okunma sayısı 354 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Keşke Gül maça gitse
« : 14 Temmuz 2008, 21:03:18 »
Hürriyet’e konuşan ABD’li yetkiler, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini arzu ettiklerini belirterek, "Keşke Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sarkisyan’ın davetini kabul edip, Erivan’daki maça gitse. Bu kapalı kapıların aralanması için iyi bir fırsat olabilir" dediler.

ABD, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Erivan’da oynanacak Türkiye ile Ermenistan futbol maçı için Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın "birlikte izleyelim" davetine olumlu yanıt vermesini arzu ediyor. Hürriyet’in konuştuğu ABD "yetkili" kaynakları, Gül’ün, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın davetini kabul ederek Erivan’a gitmesinin "çok iyi bir açılım" olacağını ifade ettiler. Aynı kaynaklar, Gül’ün ziyaretinin, iki ülke arasındaki havayı iyi etkileyebileceğine dikkat çekerek, "Biz, iki komşu ülkenin konuşmasını, yakınlaşmasını ve Ankara ile Erivan arasında normalleşme olmasını arzu ediyoruz. Keşke Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sarkisyan’ın davetini kabul edip Erivan’daki maça gitse" dediler. Bu kaynaklar, Abdullah Gül’ün futbol maçı için Erivan’a gitmesinin kapalı kapıların aralanması için iyi bir fırsat yaratabileceğini de belirttiler. ABD Yönetimi, Ankara-Erivan ilişkilerinde normalleşmeyi ve kara sınırının açılmasını istiyor. Washington, her düzeyde daha fazla temas ile iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin düzelebileceğini belirtiyor.

Değerlendirmede Sarkisyan, Türkiye ve Ermenistan’ın Dünya Kupası Eleme Grubu’nda Erivan’da yapacakları maç için, Cumhurbaşkanı Gül’e, "birlikte izleyelim" davetinde bulunmuş, Ankara ise davetin değerlendirileceğini duyurmuştu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, davetin resmi kanallardan Ankara’ya ulaştığını belirterek şunları söylemişti: "Daveti değerlendireceğiz. Sarkisyan’ın, uluslararası kamuoyunda yankı bulan bazı açıklamaları oldu. Eğer doğru ise Sarkisyan’ın, ’İki ülke arasında normal ilişkilerin tesisinden başka bir alternatif yoktur’ ifadesi bize ulaştı. Eğer böyle ise biz bu saptamalara katılıyoruz. Nitekim Ermenistan’daki seçimlerden hemen sonra mektup teatileri olmuştu. Bu unsurlar orada da var. Dolayısıyla eğer doğru ise Sarkisyan’ın bu ifadelerini memnuniyetle karşılıyoruz."


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net