Gönderen Konu: Kirkpinar Öncesİ Zabitadan Esnafa Siki Denetİm 04.06  (Okunma sayısı 204 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Edirne Belediyesi 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın yaklaşması ile birlikte denetimlerine hız verdi. 19 Mayıs'ta yürürlüğe giren sigara yasağının uygulanıp uygulanmadığını da denetleyen ekipler, vatandaşları ve esnafı yeni yasa hakkında bilgilendirerek, yasağa uyulması konusunda uyardı.
Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nden oluşan ekipler, şehir merkezinde bulunan kafe, lokanta, fırın, tatlıcı dükkanlarını denetimlerde bulundu. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden bir sağlık teknisyeninin de bulunduğu denetimlerde, işyerleri gezilerek, genel durum, kullanılan malzemeler, çalışanların sağlık belgeleri, işyeri belgeleri ve insan sağlığını etkileyebilecek herhangi bir durumun olup olmadığı incelendi. Edirne Belediyesi zabıta ekipleri ayrıca, 19 Mayıs'ta yürürlüğe giren sigara yasağıyla ilgili kapalı alanlarda denetim yaptı. Edirne Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Edirne Belediyesi zabıta ekiplerinin işyerlerine girerek sigara yasağı uyarı yazısının asılması konusunda esnaflara uyarıda bulundukları belirtildi.


Kent merkezinde denetimlerini yoğunlaştıran zabıta ekipleri, vatandaşları ve esnafı yeni yasa hakkında bilgilendirerek, yasağa uyulması konusunda uyardı. Açık havada sigara içen vatandaşları, izmaritleri yerlere atmamaları konusunda uyaran zabıta ekipleri, izmariti yere atanlara Kabahatler Kanunu gereğince 23 YTL ceza kesileceğini hatırlattı. Kafe, pastane gibi mekanları da denetleyen zabıta memurları, işyeri sahiplerine, yasa gereği iş yerlerinde sigara içilmesine izin vermemeleri, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu. Zabıta ekipleri, iş yerlerinin sigara yasağını hatırlatan yazı asıp asmadıklarını da kontrol ederek, olmayan iş yerlerine uyarı yazısının biran önce asılması gerektiğini belirtti. Denetimlerin belli aralıklarla sürekli olarak devam edeceği kaydedildi.