Gönderen Konu: Kokulu su korkuttu  (Okunma sayısı 395 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Kokulu su korkuttu
« : 14 Temmuz 2008, 20:47:06 »
Bir haftadır kullanılmayan su borularından Halkalı,İkitelli, Bağcılar ve Başakşehir’e yeniden su verilmesi sırasında çeşmelerden gelen koku vatandaşı korkuttu.

TERKOS Arıtma Tesisleri’ndeki enerji hatlarında meydana gelen arıza üzerine Halkalı, Bağcılar, İkitelli ve Başakşehir’e Sazlıdere Barajı’nın bir haftadır kullanılmayan borularından önceki akşam saat 19.00’dan itibaren su verildi. Kullanılmayan borular nedeniyle sudan gelen koku, İSKİ abonelerini korkuttu.

185’e ihbar yağdı

İSKİ’nin 185 ihbar hattını arayan vatandaşlar, bilgi almaya çalıştılar. Çalışan görevlilerin, "Sağlık açısından risk yok" demelerine rağmen, bu semtlerde oturanlar su kullanmaktan çekindiler.

İkitelli, Atatürk Mahallesi, Polat Sokak’ta oturan güzellik uzmanı 31 yaşındaki Simge Gür, "Çayımızı, yemeğimizi ve temizliğimizi yaptığımız sudan kötü bir koku geliyordu. Komşular da kokudan şikáyetçiydi. İSKİ yetkilileri ’Tahliller yapılıyor. Sonuç bir gün sonra açıklanacak’ cevabını verdiler. Bir çocuğum var. Ayağında ufak tefek yaralar var. Mikrop kapmasından korkuyorum."

İkitelli’deki Atakent Sitesi yönetimi ise sudan gelen kokuyu bir d uyuru ile sakinlerine bildirdi. Site yönetimi, "Önemli" başlığıyla ortak alanlara "İSKİ’den aldığımız bilgiye göre Sazlıdere Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesinden dolayı oluşan kokunun ne olduğu anlaşılana kadar İSKİ suyunun mecburi durumlar dışında kullanılmamasını önemle hatırlatırız" duyurusu astı.

Sağlık riski yok

İSKİ yetkilileriyse bölgede bir enerji sorunu bulunduğunu, bu nedenle bir süre Terkos’tan su verilemediğini belirtti.

Yetkililer, enerji sorunu çözüldükten sonra yeniden Terkos’dan su verildiğini belirterek, "Abonelerimize verilen su sağlık açısından bir risk oluşturmamaktadır. Klorlu bir su, bakteri birikmesi, üretmesi sözkonusu değil. Ancak Sazlıdere’den depolarına su alan konutlarda koku bir süre daha hissedilecektir. Su yenilendikten sonra, koku gider" dediler.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net