Gönderen Konu: Konsolosluk saldırısında ilk tutuklama  (Okunma sayısı 366 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Konsolosluk saldırısında ilk tutuklama
« : 14 Temmuz 2008, 21:02:13 »
ABD Başkonsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırının ardından gözaltına alınanlardan Dursun Patan tutuklandı. Saldırının ardından Küçükçekmece’de gözaltına alınanlardan Dursun Patan, Servet Çınar ve Atilla Çınar ile Kars’ta gözaltına alınan Reşat Anlı dün adliyeye sevkedildi.

Patan, Çınar ve Anlı, savcılık ifadelerinin ardından, tutuklanma talebiyle Nöbetçi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Atilla Çınar ise serbest kaldı. Mahkeme, Dursun Patan’ı "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklarken, Çınar ile Anlı’yı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Servet Çınar adliye çıkışında "Ben terörist değilim. Adalet yerini buldu" dedi. Reşat Anlı ise "Peşin hükümlü olmayın" diye konuştu.

Ailevi ilişkileri var

Gözaltına alınan şüphelilerden Servet Çınar ve Atilla Çınar, saldırıda öldürülen Bülent Çınar’ın kardeşleri. Dursun Patan ile Atilla Çınar iki kız kardeş ile evli. Reşat Anli ise Dursun Patan ile Atilla Çınar’ın kayınpederi.

Vakıfta buluşuyorlardı

Gözaltındaki şüphelilerin dini motifli bir örgüt üyesi oldukları, ancak El Kaide ile bir bağlantılarının olup olmadıklarının hálá araştırıldığı belirtildi. Şüpheli 4 kişi ile saldırıda ölen örgütün elebaşısı olduğu iddia edilen Erkan Kırgız, Bülent Çınar, Raif Topcıl ve saldırıda kullanılan Ford Fiesta’nın şoförü Cebrail Koşanarslan’ın İrfan Vakfı denilen yerde toplantılar yaptıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin bu nedenle saldırıdan haberdar oldukları iddia edildi. Ayrıca Kars’ta gözaltına alınan Reşat Anli’nin İran’a ve Suriye’ye gittiği belirlendi.

3. teröristin cenazesi

Öldürülen saldırganlardan Raif Topcıl da, dün Yayla’da diğer iki teröristin mezarına yakın bir yerde toprağa verildi.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net