Gönderen Konu: Öldürülen işadamına ’şehit’ dediler  (Okunma sayısı 397 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Öldürülen işadamına ’şehit’ dediler
« : 22 Haziran 2008, 20:49:05 »
6 yıl önce öldürülen işadamı Mustafa Hasanoğlu adına İstanbul Bahçeşehir’de yaptırılan "Şehit Mustafa Hasanoğlu Mescidi" imar planında ticaret yeri gözüktüğü için mühürlendi. İslamcı basın ise olayı CHP’li belediye başkanına mal etti, Vakit "CHP’den bir cami düşmanlığı daha" başlığını attı.

İSTANBUL’da 6 yıl önce domuz bağıyla bağlanıp, alnına kurşun sıkılarak öldürülen müteahhit Mustafa Hasanoğlu’nun adı, önüne ’şehit’ eklenerek Bahçeşehir’de mescide verildi. Büyükçekmece Müftülüğü’nün verdiği ibadete açılma beratına mescidin adı "Şehit Mustafa Hasanoğlu Mescidi" olarak geçti. Bahçeşehir Belediyesi üç gün önce mescidi, imar planında ibadet yeri olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ihalelerle adını duyuran Mustafa Hasanoğlu, 2002’de öldürülmüştü. Mustafa Hasanoğlu ve kardeşlerinin sahibi olduğu Hasanoğlu İnşaat’ın Başakşehir’de yaptığı Banu Evleri’nin içerisinde site sakinleri tarafından bir mescit açıldı. Açılan mescide Mustafa Hasanoğlu’nun adı, önüne ’şehit’ konularak verildi. Altında Büyükçekmece Müftüsü Fahri Sağlık’ın imzası bulunan 1 Ekim 2007’de ibadete açılış beratında caminin adı "Banu Evleri Şehit Mustafa Hasanoğlu Mescidi" olarak geçti. Beratta Akdemir İnşaat Ticaret Limited Şirketi tarafından yaptırıldığı belirtilen mescidin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğu ve bin kişi kapasitesi olduğu belirtildi.

Vatandaş itiraz etti

Aynı sitede oturan Haluk Oğuz, mescidin imar planına aykırı olduğunu belirterek Bahçeşehir Belediyesi’ne şikáyet dilekçesi verdi. Dilekçeyi inceleyen belediye 19 Haziran’da mescidi, ’imar planında ibadet değil, ticaret yeri göründüğü’ gerekçesiyle mühürledi.

CHP’ye yüklendiler

Zaman ve Vakit gazetelerinde cuma günü yayınlanan "CHP’li belediye cami mühürledi" haberi bir skandalın ortaya çıkmasına neden oldu. İki gazete, yaptıkları haberle; kısa bir süre önce ANAP’tan istifa edip, CHP’ye geçen İstanbul Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın’ı eleştirmek için, "CHP’li belediye cami kapattı" başlığını ile verdi. Zaman’daki haberde, "Bahçeşehir Belediyesi, vatandaşın 9 aydır ibadet ettiği camiyi mühürledi. Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan cami beratı olan ’Şehit Mustafa Hasanoğlu Mescidi’nin mühürlenmesine gerekçe olarak ’imar planında ibadet değil ticaret yeri görünmesi’ gösterildi" denildi.

Vakit Gazetesi ise haberine, "CHP’den bir cami düşmanlığı daha" başlığını attı. "Cami düşmanlığı tescillenen CHP, Kadıköy, Beşiktaş ve Çankaya’dan sonra bu defa da Bahçeşehir’de hazımsızlığını ortaya koydu. CHP’li belediye, ’cami beratı’ verilen Şeyh Mustafa Hasanoğlu Mescidi’ni mühürledi, ezan okunmasını engellemek için kabloları kesti" diye yazdı.

CHP’li başkan: İmara aykırıydı işimizi yaptık

ANAP’tan CHP’ye geçen Belediye Başkanı Kemal Aydın sadece yasaları uyguladığını belirtti. Aydın şunları söyledi: "Bu mescidin Banu Evleri’nde açılma koşulları kesinlikle yasalara aykırı. Büyükçekmece Müftülüğü inanılmaz bir hata yaparak, bizden görüş almadan site içinde mescidin açılmasına izin vermiş. Ancak böyle bir şey mümkün değil. Mescidin yeri projede ticaret imarlı olarak görülüyor. Sakinler, proje dışı kullanıma göz yummamamız konusunda uyardılar. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Amacımız site sakinlerin ortak düşüncelerine yasal çerçevede cevap vermek. Orası mesken olarak da kullanılamaz. İmar planında ticaret alanı olduğu açıktır."

Cenazesini kıldırmıştı
MUSTAFA Hasanoğlu (41), 4 Kasım 2002’de İGDAŞ müteahhitliği yaparken yeni açılacak trilyonluk bir ihale için toplantıya giderken esrarengiz şekilde kaybolmuştu. Hasanoğlu’nun cesedi bir kaç gün sonra Tekirdağ Saray’da ormanlık alanda bulunmuştu. O günlerde gazetelerde yayınlanan haberlerde, üç çocuk babası olan işadamı Mustafa Hasanoğlu’nun evli olmasına rağmen başka bir kadınla görüştüğü ve Bahçeşehir çevresinde trilyonluk site yapmaya hazırlandığı yazıldı. Hasanoğlu’nun 9 Kasım 2002 günü Fatih Camii’ndeki cenaze namazını ’Mahmut Hoca’ olarak bilinen Nakşibendi Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu kıldırmıştı.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net