Gönderen Konu: RÜŞvetten HÜkÜm Gİyen, Kamu İhalelerİne Artik Gİremeyecek 07.06  (Okunma sayısı 181 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın yatırımların önünde engel olarak görerek eleştirdiği kamu ihale sistemi sil baştan değiştiriliyor. TBMM Bayındırlık Komisyonu’nda önceki akşam kabul edilen tasarı ile getirilen yenilikler şöyle: Ülkesinde ya da yabancı ülkede kamu görevlilerine rüşvet vermekten hüküm giyenler, ihalelere katılamayacak. İhalelere ilişkin yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili şikayet ücretleri 301 YTL’den, ihale tutarını göre bin ile 10 bin YTL’ye çıkarılacak. Aynı kişi tarafından birden fazla ihaleye, birden fazla kişi tarafından ise aynı ihaleye tek dilekçe ile başvuruda bulunulamayacak. 50 bin YTL’ye kadar olan mamul mal, malzeme veya hizmet alımları ile doğal afetler, salgın hastalıklar, idarenin önceden öngöremediği can kaybına yol açacak olaylar veya savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması halinde ilan yapılmayacak.
Resmi Gazete durumu

Tasarıyla belirlenen tutarlar üzerindeki ihalelerin sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlanma zorunluluğu da kaldırılıyor. İhale sonuçlarından hangilerinin yayımlanacağı ilgili idarenin de görüşü alınarak Kamu İhale Kurumu’nca belirlenecek. İptal edilen ihaleler şikayet konusu yapılamayacak. Sağlık kurumlarının teşhis ve tedaviye yönelik olarak birbirlerinden yapacakları mal ve hizmet alımları kamu ihale sistemi dışına çıkarılıyor.

İptal şartı değişiyor

Ön yeterlik ilanında ve dokümanında belirtilmek kaydıyla; yeterlikleri saptananlar arasından dokümanda belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan belli sayıda istekli ya da yeterli bulunan isteklilerin tamamı teklif vermeye davet edilebilecek.