Gönderen Konu: Sağlamlar engellilere emanet  (Okunma sayısı 344 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Sağlamlar engellilere emanet
« : 11 Eylül 2007, 10:00:56 »
SAMSUN (İHA) - Samsun'da, engelli olmadığı halde değişik sebeplerle hayata küsmüş insanların engellilerle rehabilite edileceği belirtildi.

Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Yakup Beyazer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a belediyenin Çözüm Merkezi ile ortak hareket ederek hizmet etmek istediklerini iletti. Başkan Yılmaz da Ramazan ayı arifesinde bu isteğin çok yerinde olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti. Dernekte kendisine, engellilere desteğinden dolayı teşekkür belgesi ve bir yıl önce derneğin açılışı sırasında çekilen fotoğraf hediye edilen Yılmaz, "Samsun'da bin dolayında üyesi olan Sakatlar Derneği çok başarılı işler yapıyor. Engeliyle ilgili sorunlarını aşan ve toplumsal alanda rol almak isteyen bu arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Belediye aracılığıyla ilde 100 dolayında ihtiyaç sahibinin evinin temizlendiğini, ilaçlarının alındığını, sağlık ihtiyaçlarının özel hastanelerle yapılan protokoller sayesinde karşılandığını ve bu hizmetlerini bilmeyen herkesin kendilerine müracaat edebileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki; hayata küsmüş, hiçbir engeli olmadığı halde ölümü arar hale gelmiş. Bakıldığında önemli gibi görülmeyen problemlerini büyütüp depresyona girenler bile var. Yüksek stres ortamı içinde hayata karşı mukavemetini yitiren insanlarımızı Çözüm Merkezimizle ortak çalışacak engelli arkadaşlarımızla rehabilite edebiliriz. Çünkü Samsun Sakatlar Derneği'ne üye bin dolayındaki engelli arkadaşımız engelleri aşmış. Hayatın önlerine koyduğu olumsuzluğu yenmiş, engelleriyle yaşamaya alıştıkları gibi insanlara faydalı da olmaya çalışıyorlar. Onlardaki bu güç ve kuvveti hayata küsmüş insanlarımıza aşılayabiliriz. Bunun için de engelli arkadaşlarımızın desteği çok önemli" diye konuştu.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive