Gönderen Konu: Samsun'da Demonstrasyon Çİftlİklerİ Kuruluyor 04.06  (Okunma sayısı 306 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Organik yaşam bir kültür ve tercih sonucudur" dedi.
Samsun Ekolojik Tarım Planlama ve Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulmasının ardından il genelinde organik tarım ve uygulamaları konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Samsun'da Demonstrasyon Çiftlikleri (Görerek öğrenme) kurulması yönünde bilgilendirme toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'da organik tarımın genel değerlendirmesini yapmak, gelinen noktayı gözden geçirmek, uluslararası düzeyde uyumluluk konularını görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.


Temel ihtiyaçları karşılarken sürdürülebilir olması gerektiğini, yıkıcı olumsuz etkenlerden bağımsız olmasının şart olduğunu ifade eden Güzeloğlu, dünyada yaşanan küresel ısınma, ekonomik, sosyal sorunlar gibi etkenler nedeniyle temel gerçeğin ihmal edildiğine dikkat çekti. Dünyadaki kaynakların gelecek kuşaklara aktarılmasının gerekliliğini ifade eden Güzeloğlu, "Organik yaşam bir kültür ve tercih sonucudur. Yaşam tercihidir. Çevreye saygılı, barışık doğal kaynakların sürdürülebilirliğinde mutabıktır. Yaşamın temel gereksinimlerini uluslararası düzeyde ortak sorumluluk sergileyerek yerine getirmeliyiz" diye konuştu.

Daha sonra Almanya'da 211 örneği bulunan ekolojik demonstrasyon çiftlikleri ve ekolojik tarım hakkında Almanya Ekoloji ve Tarım Vakfı Başkanı Uli Zerger bilgi verdi.