Gönderen Konu: Tekerlekli sandalye konvoyu  (Okunma sayısı 306 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Tekerlekli sandalye konvoyu
« : 10 Eylül 2007, 08:59:09 »
SAKARYA (İHA) - Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünya evine giren bedensel engelli çiftin düğün konvoyunu tekerlekli sandalyeler oluşturdu.

Hendek ilçesinde yaşayan ve 3 yaşında geçirdiği çocuk felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Esen Gider, aynı mahallede büyüdüğü ve kendisi gibi 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Zerrin Gencol ile belediye sosyal tesislerinde düzenlenen düğün töreniyle hayatını birleştirdi.
 
Düğün törenine Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Sakarya Bedensel Engelliler Federasyon Başkanı Emriye Arapoğlu, Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Deneği Başkanı Hafizullah Kadiri, Sakarya Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Orhan Kurtuluş ve çiftin yakınları katıldı. Çiftin nikahını Hendek Belediye Başkanı Ali İnci kıyarken, şahitliklerini Recep Yıldırım, Lokman Ayva, Hafizullah Kadiri, Emriye Arapaoğlu ve Orhan Kurtuluş yaptı. Düğünün tüm masraflarını karşılayan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, çifte ayrıca içi döşeli prefabrik bir konut verdi. İnci, nikah sonrası geline bir de bilezik hediye etti.

Damat Esen Gider, "Çok mutluyum. Engelli kardeşlerimiz hiç çekinmesinler, evlilik çok güzel bir duygu. Beraber bu sorumluluğun altından kalkarak mutlu bir ömür süreceğiz" dedi. Gelin Zerrin Gencol ise aşkın engel tanımadığını belirterek, "Dünya evine girmek mutluluk verici. Engelli kardeşlerime tavsiyem, hiç yılmasınlar ve çekinmesinler. Sorumluluğu biraz ağır ama birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bize destek verip bu mutluluğu yaşatan Belediye Başkanımız Ali İnci'ye ve bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düğünün en ilginç anı ise, düğün konvoyunun tekerlekli araçlarlardan oluşmasıydı. Gelin ve damadı yalnız bırakmayan arkadaşları, engelli çiftin arkasında tekerlekli sandalyelerle konvoy oluşturdu. Hendek Belediyesi düğün töreninde ayrıca, ihtiyaç sahibi engellilere 35 adet tekerlekli sandalye hediye etti.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive