Gönderen Konu: TelekulaĞimla 'kÜfÜrleŞtİm' 07.06  (Okunma sayısı 272 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
TelekulaĞimla 'kÜfÜrleŞtİm' 07.06
« : 07 Haziran 2008, 10:33:30 »
TelekulaĞimla 'kÜfÜrleŞtİm' 07.06
MHP’li Gürcan Dağdaş, dinlendiğini fondan gelen ’Çay ver’ sözleriyle anladığını belirterek, "Bu dinlemeyle kel çıkarsınız dedim. Küfürleşip kapadık" diye konuştu.
MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, yasadışı dinleme iddialarını inceleme kararı alan TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun son toplantısında, kendisinin de dinlendiğini, hatta dinleyeniyle konuştuğunu söyledi. Dinlemeyi, 4 ay önce Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e aktardığını anlatan MHPmilletvekili Dağdaş, Çiçek’in, "Başsavcıyı da çağıralım, makamımda konuşalım" demesine rağmen buluşmanın gerçekleşemediğini söyledi.


Yaklaşık 2 yıldır dinlendiğini belirten Dağdaş, karşıdakinin telefonu kapatmasının ardından duyduğu, "Çay ver, kahve getir" sesleriyle dinlendiğini anladığını ifade etti. Birkaç kez kendisini dinleyenle konuştuğunu da belirten Dağdaş, "Ne konuştunuz" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Biraz argo da konuşarak, ’Siz bu dinlemeyle kel çıkarsınız. Bu dinleme gereksiz, bir şey çıkmaz’ dedim. Karşıdaki ses, ’Kellik nasıl bir şey anlat bakalım’ dedi. Ben de ’Kelliği size gösteririm’ dedim. Küfürleşerek kapattık. Başka bir seferde de ’Bezmediniz mi, bıkmadınız mı, aradığınız malzemeyi bulma şansınız olmadığını görmediniz mi’ dedim. ’Malzemeyi nerede buluruz, bulmayız o bizi ilgilendirir’ dedi."

Teknik takibe bozma istemi

Diğer taraftan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teknik takip yetkisi veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının kanun yararına bozulması istemiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu.