Gönderen Konu: Thy'yİ KariŞtiran Tacİz İddİasi 07.06  (Okunma sayısı 262 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Thy'yİ KariŞtiran Tacİz İddİasi 07.06
« : 07 Haziran 2008, 10:36:45 »
THY, Uçuş İşletme Sağlık Müdürlüğü’nde görevli doktorun hostes adaylarını soyup taciz ettiği iddiasıyla karıştı. Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, bugüne kadar şikayet gelmediği, iki doktor arasında çekişmeden kaynaklanan iddialar nedeniyle doktorların iş akidlerinin feshedildiği bildirildi.
Airport Haber adlı internet sitesinin iddiasına göre olay şöyle gelişti: Yazılı ve sözlü mülakatı geçen hostes adayları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden ’Uçuşa elverişlidir’ raporu alarak THY Uçuş İşletme Başkanlığı Sağlık Müdürlüğü’ne geldi. Alınan sağlık raporugeçerli olmasına rağmen, 10-20 Mayıs tarihleri arasında Halk Sağlığı Uçuş Uzmanı Doktor Pınar Birler ABD’de bulunduğu için, onun yerine bakan Aile Hekimi Dr. Rahim Erbaş, hostes adaylarını yeniden kontrolden geçirmek istedi. Erbaş bazı hostesleri yarı çıplak soyarak muayene etti, el ve sözle tacizde bulundu.


THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, taciz iddiasıyla ilgili bugüne kadar herhangi bir resmi başvuru ve şikayet olmadığı belirtilerek, "Ancak haberde sözü edilen iddialarla ilgili araştırma ve soruşturma başlatılmıştır. Haberlerde adı geçen iki doktor bir süredir aralarında tartışma ve çekişme yaşandığı ve bunun iş dünyasına yansıtılarak huzursuzluğa neden olduğu gerekçesiyle bir süre önce iş akidleri feshedilerek görevden alınmışlardır" denildi.