Gönderen Konu: Tokat Sİgara Fabrİkasi'nin Kapanmamasi İÇİn GİrİŞİmler 04.06  (Okunma sayısı 277 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya, TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nın kapatılmaması için siyasi parti temsilcilerini ziyaret ederek destek istiyor.
MHP ve AK Parti İl Başkanlıklarını ziyaret eden Tek Gıda-İş Sendikası yöneticileri, fabrikanın kapatılmaması yönündeki taleplerini iletti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Zeki Kurt, MHP olarak fabrikanın özelleştirilmesine ve kapanmasına her zaman karşı olduklarını kaydetti.


Ziyaretlerine AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz ile devam eden Karlıkaya, TEKEL'in kapanmaması için çok geç kalınmış olmadığını belirterek, "Bu işin tek yolu 30 milyon dolar teminat yatırıldı ve sözleşme imzalanmadı. Bu teminatın geri verilmesi ve vazgeçilmesi yeterli. Bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

AK Parti Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz ise özelleştirmeye karşı olmadıklarını belirterek, "Biz Tokat'a yatırım yapacak olan kişilerin kölesi olacağımı söylemiştim. Bu fabrikada da bundan sonra o baca tütmezse bu hepimiz için vebal olur. Biz bu vebal sorumluluk içinde kendimi de hissediyorum. Fabrikanın üretime devam etmesi için çalışmalarına devam edeceğiz. Burada asla siyaset yapmamalı, Tokatlılık bilincini ön plana çıkarmalıyız. Bunun kullanılarak siyaset yapılmasına karşıyım'' diye konuştu.

Özelleştirmeyi 1980'li yıllardan itibaren savunan bir kişi olduğunu ifade eden Boyraz, konuşmasını şöyle tamamladı: "O günden beri özelleştirmeyi savunuyorum, savunacağım. Ben devletin kesinlikle asli görevini yapması taraftarıyım. Devletin asli görevlerini göz ardı etmiyorum. Eğitim ve sağlık devletin asli görevleridir. Devlet güvenlik, sağlık ve eğitim hizmetleri sonuna kadar vatandaşlarına vermeli. Ama özelleştirmeye kesinlikle bir numaralı savunucusuyum.'' Ziyaret, yapılan açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.