Gönderen Konu: Toys "R" Us'tan Çin malı oyuncak açıklaması  (Okunma sayısı 288 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Toys "R" Us'tan Çin malı oyuncak açıklaması
« : 12 Eylül 2007, 10:08:01 »
İSTANBUL (İHA) - Son günlerde Çin malı bazı oyuncaklarda sağlığı tehdit edici kimi unsurlar bulundurması haberleri üzerine Türkiye'nin oyuncak süpermarket şirketi TOYS "R" US tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şirketin Maslak'ta bulunan mağazasında gerçekleşen basın toplantısına TOYS "R" US Genel Müdürü Murat Beyazıt, şirketin satın alma sorumlusu Canan Aksoy, TOYS "R" US Genel Müdür Yardımcısı Atakay Bala ile şirketin İstanbul Bölge Müdürü Eylem Mete katıldı. Beyazıt, TOYS "R" US'ın üretici değil perakendeci olduğunu söyleyerek, "Yılda 25 milyona yakın müşteri ziyaret ediyor. Bir aile şirketi. Türkiye'deki sektörde bir numaralı şirket. Biz üretici değil al-sat işi yapıyoruz. Bu haberler çıkınca ilk akla gelen lider olduğumuzu için ilk akla gelen biz olduk. Dünyada oyuncak üretiminin yüzde 90'nı Çin'de üretiliyor. Oyuncakla ilgili yaklaşık 9 bin fabrika var. Bu haberler çıktığında dünyada en çok Çin, Türkiye'de ise biz etkileniyoruz. Sorunun asıl kaynağı müşterinin en iyi ürünü en ucuz fiyata almak istemesi. Tedarikçi baskılar yüzünden kanunları esnetmek zorunda kalıyor" dedi.

Üretimin işçilik, hammadde ucuzluğu yüzünden Çin'e kaydığını söyleyen Beyazıt, "Biz buralardan oyuncak alırken önemli konulara dikkat ediyoruz. Çin'deki üreticinin hangi şirketlere ürün sattığını, standartlara uygun ürün üretip üretmediğine dikkat ediyoruz. Fabrikayı inceliyor, internette veya fuarda ürünü görüp sipariş etmiyoruz. Bu sorun oyuncakları getiren firmanın aldığı üreticini daha düşük maliyette ve daha çabuk kuruyarak daha parlak gösteren boyayı kullanmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Bütün tedarikçilerin ciddi ders alması gerektiğine değinen Murat Beyazıt, "Oyuncak sektöründe rekabet hipermarketler ve Tahtakale'yle gerçekleşiyor. Hipermarketler ucuz oyuncak satarak müşteriye bu şekilde başka ürünler satmaya çalışıyor. Bu ucuz oyuncak satma da kaliteyi düşürüyor. Bizim önceliğimiz müşteriye en iyi fiyatı sunmaktan çok, uzun süreli en iyi kaliteyi sunmaktır. Bu günden itibaren mağazalarımıza uyarı yazıları asıyoruz. Bu yazılarda yaptığımız testleri yazıyoruz. Bunlar da oyuncağın mekanik ve fiziksel güvenliği, yanıcılık ve kimyasal güvenlik" ifadelerini kullandı.

"Şu ana kadar sorunlu ürünlerde 4 bin-5 bin YTL'lik iade aldık. Mağazalarımızda insan sağlığını tehdit edecek hiçbir ürünün bulunmasına izin vermeyiz" diyen Beyazıt, tüm sorunlu ürünleri geri alacaklarını söyledi. Genel Müdür Yardımcısı TOYS "R" US Genel Müdür Yardımcısı Atakay Bala ise, "TOYS "R" US kart sayesinde 184 bin müşterinin bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sorunlu ürün alan müşterilerimize telefon ya da e-mail aracılığıyla ulaşıyoruz. Geri getirmelerini istiyoruz. Yalnız Mattel firması oyuncakların sorunlu bölgesini değiştirmeyi talep etmiş. Biz bunu doğru bulmuyoruz ve isteyen müşterilerin oyuncakları getirip paralarını almalarını ya da başka bir ürünle değiştirmesini istiyoruz. Ürün kırılmış olsa bile değiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

 

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive