Gönderen Konu: TÜbİtak, Kamu Kurumlarini Teknolojİ GÜvenlİĞİ Konusunda...04.06  (Okunma sayısı 288 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
TÜBİTAK, kamu kurumlarını siber savaşlar, kredi kartları ve sim kartlar gibi akıllı kartlara yönelik düzenlenen saldırılar, bilgisayar güvenliği ve e-dönüşüm uygulamalarındaki güvenlik problemleri konularında bilgilendirecek.

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü, (UEKAE) Kamu kurumlarına yönelik "Bilgi Teknolojileri Güvenliği Günü" düzenliyor. "Kamu Kurumları Bilgi Teknolojileri Güvenlik Günü" 6 Haziran Cuma günü, TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu'nda düzenlenecek.



Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi'nin (TR-BOME) bu alandaki çalışmalarının anlatılacağı etkinlikte, akıllı kartlara yönelik saldırılar ve korunma yolları ile kablosuz ağ bağlantısı kullanan bilgisayarların karşı karşıya bulunduğu tehditler ele alınacak, İkiz Şeytan (evil twin) olarak adlandırılan saldırı yönteminin simulasyonu yapılacak.


Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planında 88 no'lu madde olarak yer alan Ulusal Bilgi Güvenliği Programı kapsamında yapılan çalışmaların ve eylem planlarının da anlatılacağı etkinlikte web tabanlı e-Dönüşüm uygulamalarının güvenlik sorunları ve bilgi sistemlerinde olay ilişkilendirmenin önemi de masaya yatırılacak.


TÜBİTAK UEKAE uzmanları konferans süresince "Siber Savunma, Güncel Bilgisayar Güvenlik Saldırıları, Akıllı Kartların Güvenliği, E-Dönüşüm Uygulamalarında Güvenlik", konularında bilgi vermek üzere hazır bulunacaklar.