Gönderen Konu: Türkiye'nin Sesi Radyosu 70 yaşında  (Okunma sayısı 392 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Türkiye'nin Sesi Radyosu 70 yaşında
« : 11 Eylül 2007, 10:03:29 »
Ankara (AA)- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ''Kendisini tanıtamayan ülkeler, kendi kendilerini vebal ve günah altında tutarlar'' dedi.

Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun 70. yıl dönümü bir resepsiyonla kutlandı. Hilton Oteli'ndeki resepsiyona Devlet Bakanı Mehmet Aydın, RTÜK Başkanı Zahit Akman, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney de katıldı. Bakan Aydın, burada yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun sadece Türkiye'yi Batı'da tanıtan değil, aynı zamanda yurt dışına göç etmiş ve Türkiye'de neler olup bittiğini heyecanla bekleyen vatandaşların haber aldıkları tek kanal olduğunu söyledi.

Radyonun eski dönemlerde yaşanan zor şartlarda dahi büyük bir hizmete imza attığını belirten Aydın, ''Eskiden Türkiye'nin Sesi Radyosu 2-3 dilde yayın yapıyordu. Ama bugün durum farklı. Dünya küresel bir köy haline geldi. Dünyamızı küresel köy haline getiren iki şeyden biri iletişim, diğeri de ulaşımdır. Elbette ikisi arasında bir karşılaştırma yapacak olursak iletişimin hızını ve küreselleşen dünyadaki önemini ve değerini hiç kimse küçümseyemez'' diye konuştu.

Bugün dünyadaki her ülkenin kendisini tanıtması gibi bir görevi olduğunu ifade eden Aydın, bu konuda çok ciddi bir yarış yapıldığını kaydetti. Dış yayınların, sadece turizm ve kültür açısından bir tanıtım olmadığını belirten Aydın, bunun hem ekonomi, hem dış ticaret ve hepsinin de ötesinde barış, diyalog ve birlikte yaşama çabasına katkı meselesi olduğunu söyledi.
 
Bakan Aydın, bu anlamda sorumlu yayıncılığın etik ve ahlak görevi olduğunu ifade ederek, ''Kendisini tanıtamayan ülkeler kendi kendisini vebal ve günah altında tutarlar'' dedi. Türkiye hakkında bugüne kadarkinden çok daha fazla güvenilir bilgi verilmesi gerektiğini belirten Bakan Aydın, ''Türkiye'nin derin tarihini, evrensel değerleri içeren kültürünü ve uygarlığını anlatmamız lazım. Eğer bunu yapamazsak uzun soluklu bir ekonomik başarı ya da sanayi başarısını gerçekleştirmemiz mümkün değil. Çünkü günümüz dünyasında her şey her şeyle ilişkilidir, bağlantılıdır'' görüşünü kaydetti.

Bundan sonra Türkiye'yi kültürüyle ve diliyle en iyi şekilde tanıtacaklarını anlatan Aydın, 27 dilde yayın yapan Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun yakın bir tarihte tüm dünyaya sesleneceğini umduğunu belirtti.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney de Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun Türkçe dahil 27 dilde yayın yaptığını söyledi. Radyonun, Türkiye'nin siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda dünyaya tanıtılmasında önemli bir görev üstlendiğini belirten Güney, radyonun Türkçe yayınlarla yurt dışındaki vatandaşların dostu, yabancı dildeki yayınlarıyla da kültür elçisi olduğunu ifade etti.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive