Gönderen Konu: Ulus devleti savunacağım  (Okunma sayısı 348 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ulus devleti savunacağım
« : 14 Temmuz 2008, 22:39:36 »
CHP'li Erenkaya, cezaevinde ziyaret ettiği Hurşit Tolon'un sözlerini aktardı

Mustafa BAĞDİKEN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile birlikte Kocaeli'deki Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dan ziyaretçi kanalıyla mesaj var. Onu cezaevinde ilk ziyaret eden kişi olan CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya'nın aktarımlarına göre Hurşit Tolon, "Devletimi zora sokacak hiç bir eylemin içinde bulunmadım. Onun için son derece rahatım. Savunduğum fikirler belli. Ulus devlet, ulusalcı bir yapıyı sonuna kadar savunacağım" dedi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u, İzmit'teki 15'inci Kolordu Komutanlığı döneminde tanıdığını, kendisinin de o dönemlerde büyükşehirin alt belediyelerinden Saraybahçe Belediye Başkanı olduğunu belirten Hikmet Erenkaya, dostluklarının uzun yıllara dayandığını kaydetti.

SAVCILIK İZNİYLE ZİYARET

Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine Hurşit Tolon'u geçen Perşembe günü saat 16.00'da Kandıra F Tipi Cezaevi'nde ziyaret ettiğini anlatan Erenkaya, onunla camlı bölme ardından telefonla görüştüklerini belirtti. Hikmet Erenkaya, bu ziyaret sırasında hem kendisinin hem Hurşit Tolon'un duygulandığını belirterek şunları aktardı:

"Hurşit Tolon paşayı orada görünce ben de etkilendim ve duygulandım. Bana, `Zaten ben de seni bekliyordum' dedi. Birlikte, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasında mücadele veren insanlarız. Onu orada görünce önümüzde daha zor günlerin olabileceğini, daha sıkı mücadele verilmesi gerektiğini, bunlara hazır olmamız gerektiğini, asla bu düşünceden vazgeçmememiz gerektiğini düşündüm. Bunları kendisi de ifade etti."

`SON DERECE RAHATIM'

Hurşit Tolon'un kendisine, "Ben ne dostlarımı, ne ailemi, ne devletimi zora sokacak hiç bir eylemin içinde bulunmadım. Onun için son derece rahatım. Savunduğum fikirler belli. Ulus devlet, ulusalcı bir yapıyı sonuna kadar savunacağım" dediğini anlatan Hikmet Erenkaya, "Zaten bizim biraraya gelmemizdeki nedenlerin başında, dostluktan önce bu gelir. Savunduğu düşünceleri de sonuna kadar savunacağını, hangi şartta olursa olsun devam edeceğini söyledi" diye konuştu.

Hikmet Erenkaya, ziyaret sırasında Hurşit Tolon'un üzerinde sivil tişört bulunduğunu, son derece zinde ve moralli göründüğünü, ilerleyen günlerde Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Sinan Aygün'ü de ziyaret edeceğini söyledi.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net