Gönderen Konu: Uluslararasi TÜrkÇe Olİmpİyati AteŞİ Gazİantep'te Yaniyor 04.06  (Okunma sayısı 222 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Uluslararası Türkçe Olimpiyatı ateşi Gaziantep'te yanıyor. 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Gaziantep'e gelen öğrenciler, kurum ve kuruluşları ziyaret etti. İlk yıl 14 ülke ile başlayan olimpiyatlara bu yıl 110 ülkeden 550 öğrenci katıldı.
13 farklı kategoride yarışan öğrenciler 15 gündür Türk seyircilerin karşısında hünerlerini sergiliyor. Vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde, 10 farklı ülkeden 95 öğrencinin yaptığı gösterileri izledi.


Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, dünyanın dört biryanından gelen öğrencileri tebrik etti.

Olimpiyatların hazırlanması için emek verenlere teşekkür eden Can, "Milletleri millet yapan unsurlar din, dil, kültür ve medeniyet özelliklerimizdir. Bir millet olmanın vasıflarından olmazsa olmazı bunlardır. Onun için biz bir millet olarak yüzyıllarca birçok devletin kurucusu, devamı ve şuanda da üzerinde yaşamış olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak dilimiz dünyanın en güzel en zengin dili olarak konuşulabilen ve yaşanabilen bir ülkeyiz. Biz tarih boyunca yönetimimiz altına aldığımız hiçbir ulusa, bir millete ne dillerine ne dinlerine nede kültürlerine baskı yapmayan değişim uygulamayan Dünya'nın tek milletiyiz. Atatürk'ün veciz sözünde olduğu gibi " Türkçe Dünyanın en güzel dilidir." Türk evladı ise dilini en güzel şekilde korumak, konuşmak ve dejenerasyona uğratmadan gelecek nesillere aktarmakla yükümlüdür" diye konuştu.

Çocuklar, geniş kapsamlı gösterilerini akşam GASKİ Tesisleri'nde yapacak.