Gönderen Konu: Unakitan: Akp Davasi Ekonomİde Zayiflik Meydana Getİrİyor 07.06  (Okunma sayısı 171 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararına yönelik, "Hükümetin yol haritası daha önce nasılsa, aynı şekilde devam edecek" dedi ve AKP’ye açılan kapatma davasının ekonomide "zayıflık meydana getirdiğini" söyledi.
İSTANBUL’da Akyatırım’ın düzenlediği Türkiye 2008 Yatırımcı Konferansı’na katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararına yönelik, "Hükümetin yol haritası daha önce nasılsa, aynı şekilde devam edecek" dedi. Türkiye’nin kendi içinde sorunları olduğuna işaret eden Unakıtan, AKP’ye açılan kapatma davasının ekonomide "zayıflık meydana getirdiğini" söyledi. Unakıtan, "Uluslararası bir kural var, ekonomideki belirsizlikler her zaman risktir. Ama uzun vadeli riskler vardır, kısa vadeli riskler vardır. Bir süre sonra ak-kara belli olacak. Türk millet bunların üstesinden gelir" diye konuştu.


Türkiye kazandırır

Türkiye 2008 Yatırımcı Konferansı’nda toplam değeri 1.8 trilyon doları bulan 23 fonun yöneticisine ’size en çok Türkiye kazandırır’ dedi. Bankacılıkta çok sayıda reform yaptıklarını belirten Unakıtan şimdi de sıranın BSMV’nin kaldırılmasına geldiğini dile getirerek şunları söyledi: "Siz yabancılar tüm korkularınıza rağmen ABD’den vazgeçmiyorsunuz. ABD’de durum çok mu iyi. Orda da bankalar battı. Oysa biz disiplinli gidiyoruz. Bankacılara kankusturan BDDK gibi bir kurumumuz var. Biz de bu yüzden bankacıya kız bile vermiyorlar."

Sermaye kuş misali

Sermayenin kuş gibi ürkek olduğunu belirten Unakıtan şöyle devam etti: "Hepiniz uyanıksınız, paranızı bize niye yatırmıyorsunuz. Bizde sistem süper. Daldaki ürkek kuşlara benzemeyin, yeni caminin önündeki kuşlar gibi olun. Onlar silkelesek de geliyorlar. Yeni AR-Ge kanunu büyük yenilikler sağlıyor. Ar-Ge merkezi açan vergi dairesinin yolunu bile bilmeyecek. Biz de risk yok. Sonuna geldik ama Halkbank ve otoyolların özelleştirmeleri gerçekleştirilecek. Halkban sizin için iyi bir fırsat ihalelere katılın."

Sınırı yamuk delsek, komşu hakkı petrol alsak olmaz mı

MALİYE Bakanı Unakıtan, dünyada petrol fiyatlarının tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşmasının Türkiye ekonomisi için de ciddi yük getirdiğini anlattı ve enflasyonun petrol ve gıda fiyatlarındaki artıştan dolayı yükseldiğini söyledi. Unakıtan, "Türkiye’de öyle bir şey var ki; Irak, Suriye, İran, Rusya ve Romanya’da petrol var ama bir tek bizde yok. Enerji Bakanına ’iyi baktınız mı’ diye soruyorum. ’Olmazsa sınırı biraz yamuk delin komşu hakkını isteyelim’ diyorum" diye konuştu.