Gönderen Konu: İzmir'de kurtuluş günü coşkusu  (Okunma sayısı 365 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
İzmir'de kurtuluş günü coşkusu
« : 10 Eylül 2007, 09:12:02 »
İZMİR(ANKA) - İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü İzmir'de de büyük coşku içinde kutlandı.
 
Kordon'da 21 pare top atışları ile başlayan törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla devam etti. Törene, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve dernek temsilcileri katıldı. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.
 
"İZMİR HER ZAMAN LAİKLİĞİN KENTİ OLACAK"
 
Başkan Aziz Kocaoğlu, deftere şunları yazdı:
 
"İzmir'in kurtuluşunun 85.yılını kutlama törenleri nedeniyle, huzurunuzda olmanın onuru ve kıvancı içindeyim. İzmir, sizi ve mücadele arkadaşlarınızı her zaman saygı, minnet ve bağlılıkla anmaktadır. Demokrasinin ve çağdaşlığın simge kenti olarak, bu özelliklerini, sizden aldığı sonsuz ilhamla yaşamakta ve yaşatmaktadır. İzmir, büyük hedefleri olan; sıcak, dost canlısı ve misafirperver insanlarıyla çağdaş ve örnek bir kenttir. Onurlu bir geçmişin çocukları olarak, İzmir'imizi daha ileriye taşımak ve gelecek kuşaklara 'daha müreffeh bir İzmir' bırakabilmek için, var gücümüzle çalışıyoruz. Bu 9 Eylül'de de, huzurunuzda bıkmadan, usanmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Yine söz veriyoruz ki; İzmir her zaman demokrasinin, çağdaşlığın, laikliğin ve cumhuriyet değerlerinin örnek kenti olacaktır"
 
9 Eylül kutlamaları, Konak Orduevi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel'e İzmir halkı adına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şükranlarını sunan bir plaket vermesiyle devam etti.
 
Daha sonra, Konak Meydanı'nda düzenlenen törenlerde ise süvari birliğinin İzmir'e girişi ve Hükümet Konağı'na Türk Bayrağı çekilmesi temsili olarak canlandırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, süvari birliği komutanına, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel de 9 Eylül canlandırma ekibine teşekkür plaketi verdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'na bağlı izciler de Muş, Malazgirt ve Kocatepe'den getirdikleri toprakla birlikte bayrağı Vali Mustafa Cahit Kıraç'a verdiler. Daha sonra Vali Mustafa Cahit Kıraç, Orgeneral Necdet Özel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muş, Malazgirt ve Kocatepe'den getirilen toprağı İlk Kurşun Anıtı'na döktü.
 
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü kutlama törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen geçit töreni ile devam etti. Törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın da katıldı.
 
Geçit töreni öncesinde İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tören aracıyla vatandaşları selamlayarak 9 Eylül Kurtuluş Bayramlarını kutladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in 9 Eylül 1923'te düşman işgalinden kurtuluşunun ülkemiz için bir milat olduğunu
belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"İzmir, bağımsızlık yolundaki direniş destanımızın simge kentidir. İşgalde ilk kurşun, bizim kentimizde atılmıştır. Ne büyük bahtiyarlık ki, kurtuluşu müjdeleyen son kurşun da, yine İzmir'de atılmıştır. 9 Eylül'den bir gün önce yapılması gereken; vatanı kurtarmak ve vatan için ölünecekse; herkesten önce, bir adım öne çıkmaktır. 9 Eylül'den bir gün sonrası ise, çağdaş bir dünya devleti olabilmek için çalışma günüdür.
Bugün Yüce Atatürk'ün bize çizdiği bu rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürüyoruz.
 
Binlerce yıllık kültür ve uygarlık birikimi olan kentimiz, aynı zamanda çağdaşlığın, demokrasi geleneğinin, barışın, laikliğin ve kardeşliğin kenti olarak anılmaktadır. O nedenledir ki, yüzbinlerce şehit kanı dökülerek bize emanet edilmiş İzmir'i, gelecek kuşaklara, 'içinde yaşamaktan mutlu olacakları' bir kent olarak bırakmayı; tarihi, ahlaki, vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz. Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan uğruna savaşan askerlerimiz olmak üzere, cesur ve onurlu şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Yaşasın İzmir; Yaşasın demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetimiz, Yaşasın Türkiye'miz."
 
Resmi geçit törenin ardından gerçekleştirilen Türk Yıldızları Akrotim gösterisi, İzmirlilerden büyük alkış aldı.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı ***ALfoNSo***

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 23.777
  • Puan 6935
  • Cinsiyet: Bay
  • Dü$medeN BuLuTLaRDa Ko$mAm GeREk...
    • Profili Görüntüle
İzmir'de kurtuluş günü coşkusu
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2007, 01:40:35 »
haber için sağol